National

Mii de oameni s-au înghesuit la pelerinajul Sfântului Ioan cel Nou din Suceava

Publicat: 24 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mii de oameni s-au înghesuit la pelerinajul Sfântului Ioan cel Nou din Suceava
Mii de oameni s-au inghesuit la pelerinajul Sfântului Ioan cel Nou din Suceava

Mii de oameni s-au înghesuit la pelerinajul Sfântului Ioan cel Nou din Suceava. Imagini extrem de controversate la pelerinajul din Suceava. Conform celor prezentate de presa din Suceava, la pelerinajul Sfântului Ioan cel Nou sunt mii de oameni care stau la rând pentru a consuma din sarmalele date gratis de autorităţi, asta deşi în Suceava este un focar activ de Coronavirus.

Mii de oameni s-au înghesuit la pelerinajul Sfântului Ioan cel Nou din Suceava! Sarmalele date gratis, vedetele pelerinajului

Nebunie la Suceava, în cel mai mare focar de coronavirus din România. Mii de oameni au stat unul lângă altul fără a păstra nici cea mai minimă măsura de distanţare fizică. Toţi credincioşii s-au înghesuit să atingă moaştele Sfântului Ioan cel Nou. Cei mai mulţi dintre participanţi păreau că nu cred în existenţa virusului, comportându-se ca şi cum acesta nu ar exista. Majoritatea credincioşilor nu păstrau măşti pentru protecţie aşa cum preoţii i-au îndemnat. Sarmalele date gratis de organizatori au creat confuzie în rândul credincioşilor. Aceştia au uitat pur şi simplu de absolut orice regulă care exista în momentul de fată şi s-au îmbulzit pentru a gusta din preparatele gatite.

Mii de oameni s-au înghesuit impofita normelor de protecţie luate de autorităţi

Impofida avertismentelor date de autorităţi, credincioşilor nu prea le-a păsat de acestea. În cel mai mare focar de coronavirus din România, Suceava, nu s-a ţinut cont de minimele condiţii de distanţare fizică sau sanitare.

Mii de credincioși au participat miercuri la Liturghia dedicată „hramului celui mare” al Sucevei, săvârșită de la ora 09:00 de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de ierarhi, stareți și preoți.

Anul acesta, Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate cu mașina, cu scurte momente de rugăciune în dreptul anumitor biserici”. De la Mănăstirea Sf. Ioan, mașina va trece pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, apoi coboară la Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, la Biserica „Sfântul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfântul Nicolaie”, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfânta Vineri”, la Spitalul Județean Suceava și apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Cine este Sfântul Ioan cel Nou din Suceava

Sfântul mare mucenic Ioan cel Nou (cunoscut și ca Ioan cel Nou de la Suceava) este un sfânt român din secolul al XIV-lea. Este pomenit de Biserica Ortodoxă Română la 2 iunie, precum și la 24 iunie (comemorarea aducerii moaștelor sale la Suceava).

S-a născut în jurul anului 1300, din părinți creștini greci și care i-au transmis această dragoste și lui. În viața sa, a împlinit porunca iubirii aproapelui, purtându-se cu toată cuviința față de cei din jurul său, așa cum își desăvârșise învățătura de la dascălii și preoții cetății. Localitatea sa de baștină este Trapezunt (oraș-port la Marea Neagră, întemeiat de coloniștii greci), unde se îndeletnicea cu negoțul. Călătoriile sale fiind cu precădere pe malurile Mării Negre în scopul înfăptuirii negoțului dar unde își mărturisea și credința în Iisus Hristos și pe care o propovăduia și celor din jurul său.

Se cunosc mai multe minuni înfăptuite de moaștele Sfântului Ioan cel nou de la Suceava, una dintre ele fiind amintită de Petru Movilă al Kievului: La 2 iunie 1622 Suceava era amenințată să fie cotropită de tătari. Locuitorii se refugiau în toate părțile. Preoții slujitori la biserică în care erau adăpostite moaștele au voit să ia racla să o ducă în cetatea Suceava, dar n-au putut să o ridice. Au înțeles că Sfântul nu voia să fie dus în altă parte și că-i va ocroti, încât au continuat să se roage ca orașul să nu cadă în mâna cotropitorilor. Într-adevăr, o ploaie torențiala a împiedicat pe tătari să mai asedieze orașul.

Adauga un comentariu