Actualitate

Mii de oameni sunt sfidati pe fata! Cea mai reclamata firma a mai prins un contract urias din banii iesenilor

Publicat: 09 feb. 2016
1

@ Una dintre cele mai contestate firme, pe numele careia au fost depuse sute de reclamatii din partea cetatenilor, va oferi servicii pentru majoritatea populatiei din judetul Iasi @ Societatea a fost implicata in numeroase scandaluri de-a lungul anilor, punand in situatii dificile atat alte firme cu care a colaborat, cat si pe consumatori @ Aproape sa fie interzisa pe piata din cauza neregulilor, aceasta firma privata reapare in scena

Poate cea mai contestata firma a ultimilor ani din domeniul de curierat postal va oferi servicii pentru majoritatea persoanelor fizice si juridice din Iasi. Este vorba despre Total Post Services, societatea privata care a fost reclamata in nenumarate randuri si chiar sanctionata cu amenzi de cateva zeci de mii de lei in ultimii ani. Cele mai numeroase reclamatii facute la adresa Total Post se refera la faptul ca au fost intarziate corespondentele cu zeci de zile, plicurile cu facturi nedistribuite au fost aruncate in cantitati mari la gunoi sau chiar au existat acuzatii de concurenta neloiala pe piata serviciilor postale.
Total Post a semnat recent un contract cu ApaVital Iasi, iar corespondenta operatorului de apa-canalizare va fi realizata la nivelul intregului judet de aceasta firma privata. Firma de curierat a semnat la inceputul acestui an intelegerea cu ApaVital si va distribui corespondente in toate comunele si orasele din judetul Iasi. Peste 20 de mii de plicuri cu facturi si notificari vor fi distribuite lunar de Total Post numai pentru ApaVital la Iasi. Un parteneriat ale firmei a fost semnat si cu E.ON Moldova, in urma cu mai multi ani, pentru distribuirea facturilor, iar din acel moment, consumatorii E.ON s-au confruntat cu intarzieri si nedistribuiri ale facturilor, ceea ce a dus la deconectari de la reteaua de electricitate.

Citeste si: Firma Total Post, reclamata la Protectia Consumatorilor Iasi

Reprezentantii ApaVital au mentionat insa ca, s-au luat o serie de masuri prin introducerea unor clauze in contract. Astfel, daca serviciile vor fi de proasta calitate, intarziate sau neefectuate, firma va fi sanctionata. „Serviciile postale ale ApaVital, constand in distributie facturi, notificari si corespondente, s-au desfasurat pana la sfarsitul anului 2015 prin intermediul Postei Romane. Incepand cu luna ianuarie 2016, o parte a acestor servicii a fost contractata cu o alta societate, Total Post, care ofera acest tip de servicii, din motive ce tin atat de reclamatiile formulate de utilizatori, cat si de costul total al distributiei. In urma acestei decizii, vor rezulta economii de cateva zeci de mii de lei pe an, iar cauzele ce duc la neprimirea postei de catre utilizatori vor putea fi reduse printr-un control mai bun, in contract fiind prevazute clauze care reglementeaza acest lucru. Serviciul se va realiza atat in orasele, cat si comunele judetului Iasi, acoperind peste 22.000 operatiuni pe luna pe livrari standard sau livrari prin confirmare de primire”, a expicat Razvan Manolache, sef Birou Relatii Publice ApaVital.

Corespondente aruncate la gunoi si contracte reziliate

Total Post Services este detinuta de o firma olandeza, Zoto Investments BV. Societatea a aparut pe piata in perioada in care furnizorii de utilitati si institutiile si-au externalizat serviciile de corespondenta catre firme private. Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi a reziliat contractul semnat cu aceasta firma, in urma neregulilor intalnite in urma cu aproape trei ani. Primaria Iasi a avut si ea colaborari esuate cu aceasta societate privata, asa cum s-a intamplat si cu mai multe institutii din Iasi. Total Post Mail Services, infiintata in 2010, este o alta firma ce are ca actionari tot pe Zoto Investments BV, dar si pe Marius Petroiu.

Citeste si: Firma Total Post ascunde corespondenta iesenilor

Problemele cu care s-au confruntat mai multi locuitori din Iasi au fost sesizate si la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi. Iesenii au depus reclamatii impotriva Total Post, nemultumiti fiind ca nu mai primesc la timp facturile la gaz sau electricitate sau chiar nu le primesc deloc, fiind incurcati destinatarii si adresele unde ar trebui sa ajunga acestea. Mai mult, situatii scandaloase au fost in mai multe localitati unde facturile au fost lasate la baruri, iar clientii s-au trezit cu somatii de plata catre E.ON fara sa cunoasca motivul. Angajatii Postei Romane au gasit in mai multe scari de bloc din cartierele Tatarasi si Copou scrisori care nu au mai ajuns la destinatie si care erau aruncate pe jos. Totodata, ANCOM a sanctionat firma Total Post cu o amenda de 100.000 de lei pentru încalcarea dreptului rezervat exclusiv Postei Romane. Si uite asa, inca o data, banii iesenilor se duc in buzunarele unor afaceristi straini, in loc sa fie pastrati in tara, aici unde Posta Romana putea efectua foarte bine toate aceste servicii. Din pacate, in ultimii ani, guvernele care au condus Romania au preferat sa atribuie zeci de contracte firmelor din strainatate, care scot banii din tara prin diferite forme, decat sa incurajeze firmele autohtone sa castige mai multi bani.
Comentarii
Adauga un comentariu