Eveniment-Social

Mii de taximetristi trimisi sa-si faca analizele medicale in clinica unui parlamentar iesean

Publicat: 07 apr. 2014
1

@ O afacere de circa jumatate de milion de lei a fost pusa pe roate de primarie la inceputul acestui an @ Mii de taximetristi din Iasi sunt somati sa isi refaca fisele medicale, acestia fiind trimisi sa isi faca analizele la o unitate medicala din Vaslui, unde actionar este fostul parlamentar PP-DD, actual independent, Viorel Blajut @ Circa 3.000 de taximetristi trebuie sa achite cate 170 de lei, sute dintre ei incepand deja sa faca naveta la Vaslui pentru controalele medicale

O campanie de reautorizare a taximetristilor din Iasi a devenit o afacere de jumatate de milion de lei, creata parca cu dedicatie pentru un parlamentar iesean. Clinica Recumedis din Vaslui, la care apare ca actionar parlamentarul independent Viorel Blajut, ar urma sa rezolve fisele medicale ale aproximativ 3.000 de taximetristi. Acestia sunt obligati de primarie sa refaca fisele mediale, lucru care se face contra cost. Per total, la Iasi sunt eliberate circa 1.700 de autorizatii taxi, pentru fiecare masina taxi fiind autorizati doi soferi. La Iasi sunt autorizati aproape 3.400 de taximetristi. Potrivit reprezentantilor primariei, circa 3.000 dintre acestia ar trebui sa isi refaca fisele medicale, contra unui tarif de 170 de lei, ceea ce face ca afacerea avizelor medicale sa fie una de circa 510.000 de lei.

„De cateva zile taximetristilor li se cere de catre domul Valentin Mocanu (sef Birou Reglementare Transporturi Urbane din Primarie – n.r.) sa isi faca fisa medicala anul acesta in contextul in care in legea taximetriei se spune clar ca fisa medicala se face la vizarea atestatului. S-a ajuns ca un simplu sef de serviciu sa faca legea lui in Romania. Si acum bomba. Fisele se refac prin intermediul celor de la Camera Taximetristilor, nu este a noastra ci tot a lui Mircea Manolache. Esti programat la vizita medicala la Vaslui, la clinica Recumedis, contra unei mici taxe bineinteles. Baietii disperati sa nu ia amenzi de la Mocanu s-au programat cu sutele la refacut fisa medicala la Vaslui, desi, repet, nu exista niciun temei legal pentru asta”, a reclamat un taximetrist.

Potrivit sefului de serviciu din primarie, refacerea fiselor ar fi devenit obligatorie ca urmare a aparitiei ordinului 1260 din 2013 al Ministerului Transporturilor, care s-ar fi pus in aplicare de la inceputul anului. „Noi am publicat anuntul la Centrul de Informatii pentru Cetateni, cu fundamentarea legala, cu toate detaliile. Nu stiu ce vor unii sau ce nu inteleg. Se refac fisele, nu e decizia noastra, acum nu se mai fac la cativa ani, ci este o obligativitate anuala. La Iasi sunt cam 1.700 de taxiuri. Cam 3.000 de taximetristi trebuie sa vina cu fisele pentru a nu li se retrage autorizatiile. Cei de la firmele de taxi sunt obligati sa le asigure angajatilor posibilitatea de a sustine aceste examinari medicale. Au primit reinnoire 126 de taximetristi, 30 sunt somati sa rezolve problema pentru ca nu pot fi reautorizati”, a detaliat Valentin Mocanu, seful Biroului Transporturi din Primarie.

Mii de taximetristi fac naveta la Vaslui

Potrivit surselor din cadrul Camerei Taximetristilor, la Iasi soferii de taxi nu pot obtine fisele medicale din cauza ca la Spitalul CFR, singurul din Iasi autorizat in acest sens, nu s-ar putea realiza mai mult de 15 consultatii pe zi, potrivit unei circulare interne din reteaua de sanatate. „Sunt probleme aici in Iasi, in sensul ca nu pot fi realizate mai mult de 15 fise pe zi si nu e vorba doar de taximetristi, ci de toti transportatorii. Avem o comunicare oficiala cu Spitalul CFR, cu Ministerul Sanatatii, asteptam de la ei un raspuns clar. Am cautat solutii  si intre timp s-a gasit o unitate autorizata la Vaslui. Mai multe detalii nu va pot da deocamdata”, a precizat Doina Manolache, reprezentanta Camerei Taximetristilor. Refacerea fiselor medicale deschide practic o portita spre o afacere de jumatate de milion de lei celor care tin fraiele Recumedis. „Eu nu mai particip de ceva vreme in luarea deciziilor la Recumedis, nu mai sunt administrator, sunt doar actionar. Daca ma intrebati despre vreo initiativa legislativa, pot sa va raspund, dar despre activitatea de la Recumedis nu mai am informatii”, a declarat parlamentarul Viorel Blajut.

Comentarii
  • mai bine iai p.u.pa undeva pe mirlani curatul de colo sa te vad pe tine stind in masina 24 ore in soare etc pt o bucata de paine amarita.va dati atita rotunzi ce crezi ca sta cineva de placere sa va slugareasca?noi nu avem salarii concedii bonuri de masa ,asa ca nu ne mai blamati atit.

 • DACA si ar fi facut fiecare fisa medicala la timp nu mai era aglomerat, dar fiecare care are probleme ,cu ochii si altele se duc la Pascani unde medicii sunt mai indulgenti 200 lei…. etc

 • Poate ii aduna pe toti la Vaslui sa-i gazeze !

  Daca isi fac raiosii astia nespalati analizele,cu siguranta se descopera cateva tipuri noi de virusi.

 • DE CIND UN ORDIN DE MINISTRU INLOCUIESTE O LEGE?PAI ASA SA DESFIINTAM PARLAMENTUL SI FIECARE MINISTRU SA DEA ORDINE.SI DE CE SE APLICA NUMAI LA IASI .IN CELELALTE ORASE NU SA AUZIT DE ASA CEVA !

 • am citit ordinul nici o treaba cu legea taximetriei!este f vag-transportatori rutieri si atit!iar ordinul este in legatura cu reorganizarea spitalelor cfr din min transporturilor si de ce se aplica doar la iasi?

 • Terminaţi cu prostiile.Ce contează ce meserie ai?Toţi trebuie să dăm bani pentru guvern,suntem sclavii lor,trebuie să plătim…Ce dacă nu avem drumuri,poduri,trotuare şi alte atâtea câte ar trebui să fie?Noi trebuie să dăm bani oamenilor din guvern,primărie,etc.Păi altfel de unde iau ei bani,dacă nu am exista noi,FRAiERII?

 • de asta romanul e PROST de bubuie …. comenteaza fara sa stie….
  1. Toti cei care au volanul ca si meserie trebuie sa faca odata pe an fisa medicala.
  2. fisa medicala pt siguranta transportului o poti face exclusiv la clinicile CFR.
  asta nu e marlanie? de ce nu se poate face fisa oriunde?
  3. pt toti retarzii care nu stiu despre ce e vorba …. sa mearga o zi la policlinica CFR sa isi faca orice analiza si vorbim. Clinica respectiva e plina de asistente nesimtite si medici absenti…. platesti fisa si apoi stai cateva ore sa astepti la un cabinet pana apare doctorul de pe undeva….si stai la rand alaturi si de toti cfr.istii din zona… mai ales ca ei au intaietate …. asa ca prostani cu gura mare … intai vedeti ce vorbiti si dupa aia dati-va cu presuspusul ….. ca de asta Romania e asa cum e … ca toti e „specialisti” .daca nu am fi jeguri umane am putea face fisa oriunde … dar asa…. mralanul x sau y te obliga sa versi banii la CFR

 • Mai cioroi mincinos, ce rasa mati tot minti atata.nu mai iei hotarari esti actionar? bai manglitorule bagane-asi pulea-n matia si-n familia matii de cioroi lustruiti si ingamfati. cum pizoiul matiia nu iei hotararo cand tot nemul matii este la conducere futiuti motriu matii cu spitaliul matii. ti-ai facut spital sa agresezi personalul medical cioroiule ca frustrare ca dai vina pe personalul medical ca o murut tat-tu. cioaro. infrctul te mananca asculta-ma

Adauga un comentariu