Economic Local

Mii de tigarete de contrabanda ascunse in autocare

Publicat: 27 iul. 2018
1

@ Politistii de frontiera ieseni, împreuna cu lucratorii vamali, au descoperit tigarete de contrabanda pe care conducatorii a doua autocare au încercat sa le introduca ilegal în tara

În ziua de 26 iulie, în jurul orei 23:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra în tara, cetateanul român Iurie B., în vârsta de 29 de ani, domiciliat pe raza judetului Iasi, conducând un autocar marca Setra, înmatriculat în România.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport si persoanelor, ocazie cu care, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit, ascunse într-un compartiment aflat în spatele scaunului soferului, cantitatea totala de 5.200 tigarete, de provenienta duty-free.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

De asemenea, in data de 26 iulie, si echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea a descoperit într-un autocar marca Setra, înmatriculat în România, condus de Iurie N., cetatean român si R. Moldova, în vârsta de 49 de ani, într-o canistra de plastic de culoare neagra, care era decupata, 2.780 de tigarete (139 pachete cu tigari), de provenienta Republica Moldova.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

"Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor în valoare totala de 1.835 lei, sanctionarea contraventionala a celor doi barbati cu amenzi în valoare totala de 10.000 lei", au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.
 

Adauga un comentariu