Eveniment-Social

Miine, la Iasi, Ministrul Crin Antonescu va deschide Sarbatoarea muzicii

Publicat: 18 iun. 1999

Intentia Centrului Cultural Francez din Iasi, de a extinde „Sarbatoarea muzicii” la nivel regional pina la anvergura unei manifestari artisitce care sa cuprinda toata Moldova, pare a avea succes. Dovada este si faptul ca, de unde pina la aceasta editie toate manifestarile erau gazduite de municipiul Iasi, aria acestora s-a extins in judetele Suceava si Botosani. Inaugurata in 1991, „Fete de la musique” a devenit cu timpul un eveniment cu profunde semnificatii culturale, inclus in viata artistica a Iasului.
Editia din acest an, a IX-a, se va desfasura in perioada 19-21 iunie. Ca de obicei, organizatorul, Centrul Cultural Francez, a invitat nume sonore ale muzicii din tara si de peste hotare. Miine, la deschiderea festiva, care va avea loc in sala Studio a TVR, la ora 17, va participa Crin Antonescu, ministrul tineretului si sporturilor. Premergator acesteia, pe esplanada Teatrului National „Vasile Alecsandri” ca avea loc un concert sustinut de formatia peruana „Sin Fronteras”. Festivitatea deschiderii va fi insotita de un concert jazz si blues, sustinut de Ion Baciu jr – Pedro Negrescu si formatia „Shabah”. A doua zi, duminica, incepind cu ora 12, Gradina Copou va gazdui programul prezentat de renumita fanfara de la 10 Prajini. Dupa-amiaza, de la ora 17, in sala Studio a TVR Iasi va avea loc un concert de jazz si blues sustinut de pianistul francez Duo Machado s.a. Recitalul pianistei Madalina Bichir va avea loc la ora 19, in sala Filarmonicii „Moldova”.
„Fete de la musique” se va incheia luni, 21 iunie, Ziua internationala a muzicii, cu un concert de muzica electronica prezentat de Cristian Girlea, Radu Tepordei si Silviu Iurascu, in clubul Ethos, incepind cu ora 21.
Magda OLTEANUloading...

Adauga un comentariu