Magazin

Miliardari care au plecat la drum fara niciun ban (Galerie foto)

Publicat: 07 ian. 2012
1

Desi greu de crezut, in lumea in care traim inca mai au loc oameni care, fara niciun ban, reusesc sa ajunga extrem de bogati, cladind imperii de miliarde de dolari.

E cazul lui Warren Buffett, cunoscut si ca Oracolul din Omaha, conform Life. Fiul unui afacerist din Nebraska, Buffet si-a inceput cariera in afaceri si a invatat sa faca bani de mic copil, vanzand guma de mestecat din usa in usa. In 2010, cel mai infuent investitor din SUA era si al treilea cel mai bogat om din lume.

Averea acestuia se ridica in prezent la 47 de miliarde de dolari. A facut investitii in Goldman Sachs si General Electric si a achizionat o companie de cai ferate, Burlington Northern Santa Fe.

A facut avere cumparand in 1965 compania de textile Berkshire Hathaway, pe care a folosit-o pentru a investi in domeniul asigurarilor, in cel alimentar, utilitati sau in energia ecologica.

miliardari

Roman Abramovici

Controversatul om de afaceri, al patrulea cel mai bogat om din Rusia, Abramovici a inceput sa faca bani in armata sovietica, cand vindea combustibil furat ofiterilor. In prezent este un magnat al petrolului extrem de influent si patronul echipei de fotbal britanice Chelsea.

Pana in iulie 2008 a fost guvernator al districtului autonom Ciukotka, o regiune slab populata, situata in nord-estul Rusiei, aproape de Alaska.

miliardari1

George Sotros In copilarie, evreul, fiu al unui avocat, a supravietuit Holocaustului fiind dat de tatal sau pe mana si in grija unui oficial maghiar, in schimbul unei sume de bani. In studentie, perioada petrecuta in Anglia, era atat de sarac incat a trebuit sa munceasca la gara, ca si hamal, dar si ca ospatar.

miliardari2

Oprah Winfrey Rezultatul unei aventuri de o noapte dintre doi adolescenti, Oprah Winfrey, supranumita si Regina media, a crescut intr-o regiune rurala din Sud, fiind atat de saraca incat purta rochii facute din saci de cartofi. In prezent este considerata de multi ca fiind cea mai influenta femeie din lume si, bineinteles, fabulos de bogata.

Oprah, care a renuntat la emisiunea care i-a adus notorietatea dupa 25 de ani, pentru a se concentra asupra propriului de canal de televiziune, a facut 290 de milioane de dolari numai in perioada mai 2010 – mai 2011. Potrivit Forbes, in 2009 ea sfida criza financiara, avand aceeasi avere ca si cu un an inainte, de 2,7 miliarde de dolari.

miliardari3

Larry Ellison, rodulm unei relatii adolescentine, a fost adoptat de o familie de mijloc din Chicago. Mai tarziu, insa, a ajuns sa puna bazele Oracle, averea sa fiind estimata in prezent la 27 de miliarde de solari.

Gigantul Oracle a achizitionat 57 de companii in ultimii 5 ani, printre care se numara Sun Microsystems si BEA Systems.

miliardari4

Li Ka-shing, cel mai bogat afacerist din estul Asiei, a fost nevoit sa paraseasca scoala la 15 ani, pentru a-si petrece 16 ore pe zi intr-o fabrica de mase plastice. In prezent este proprietarul unei afaceri care cuprinde de la banci la televiziune prin satelit, magazine si hoteluri, si, bineniteles, mase plastice, afacere ale carei baze le-a pus in anii ’50, cand exporta flori din plastic in SUA.

Averea sa este estimata la 21 de miliarde de dolari. El este, totodata, si cel ami mare retailer din industria sanatatii si frumusetii.

miliardari5

Serghei Brin, cu origini evreiesti, unul dintre cei doi cofondatori Google, alaturi de Larry Page, a trait la Moscova inainte de a imigra in SUA, la varsta de 6 ani. La Universitatea Stanford l-a cunoscut pe cel care avea sa-i devina prieten si parteneri de afaceri, Larry Page.

A studiat matematica, la fel ca si tatal sau, care insa isi dorea sa devina astronom, vis pe care nu putea sa si-l indeplineasca in URSS, din cauza originilor sale. Serghei are in prezent o avere estimata la 19,8 miliarde de dolari.

miliardari6

J. K. Rowling Inainte sa castige miliarde din cartile scrise, Joanne Rowling era o mama singura, care se lupta cu gandurile sinucigase in timp ce se chinuia sa-si plateasca facturile. Acum, gratie seriei Harry Potter, este unul dintre cei mai bogati oameni din lume. J. K. Rowling este singura scriitoare din lume cu o avere de peste un miliard de dolari.

miliardari7

Ingvar Kamprad, cel de al carui nume se leaga lantul de magazine Ikea, vindea chibrituri din usa in usa in copilarie. A reinvestit profitul, in jurul varstei de 11 ani, apucandu-se sa vanda peste, seminte, decoratiuni de Craciun, creioane si pixuri. Din banii stransi, a pus bazele companiei, la numai 17 ani. In 2004 era cel mai bogat om al planetei, intrecandu-l pe Bill Gates.

Ikea este o combinatie dintre initialele prenumelui si ale numelui sau, ferma familiei sale si cel mai apropiat sat. In prezent, Ikea vinde 9.500 de produse in 37 de tari si imprima cataloage in 27 de limbi.

miliardari8

Michael Bloomberg , primarul orasului cu unele dintre cele mai scumpe proprietati din lume, New York, se afla deja la cel de-al treilea mandat in fruntea urbei. Tatal sau era agent imobiliar, fiul unu imigrant evreu din Rusia.

Cu o avere de 17,5 miliarde de dolari, Bloomberg, cel mai bogat din orasul sau, detine un adevarat imperiu mediatic si financiar.

miliardari9

Ralph Lauren, nascut Ralph Liftshitz, in Bronx, a facut bani inca din liceu, cand vindea cravate colegilor sai de clasa. A frecventat timp de doi ani cursurile colegiului din Baruch, dar nu l-a absolvit niciodata. In prezent, Polo Ralph Lauren incaseaza anual peste 400 de milioane de euro.

miliardari10

Adauga un comentariu