Local

Miliardarul scapatat s-a ales cu un nou dosar penal

Publicat: 08 oct. 2013
1

@ Pe numele lui Alecu Chitaru a mai fost deschis inca un dosar penal pentru exercitarea fara drept a unei profesii @  Chitaru ofera consultatii juridice intr-un birou special amenajat in comuna Cotnari, dar nu are diploma de jurist si prin urmare, nici nu a intrat in vreun barou

Nici nu a iesit bine din puscarie, fiind eliberat conditionat, ca a si inceput sa aiba din nou probleme cu legea. Alecu Chitaru, conducatorul mai multor revolte taranesti care au avut loc in comunele judetului in ultimii ani, este cercetat penal pentru exercitarea fara drept a unei profesii. Impotriva acestuia a fost facuta o sesizare penala in care se spune ca ofera consultatii juridice intr-un birou special amenajat in comuna Cotnari, fara sa fi obtinut o diploma in drept. Dosarul se afla in cercetari la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi. „S-a inregistrat un dosar. Ne aflam in faza cercetarilor preliminare. Deocamdata nu putem da alte relatii”, a spus Florin Casuneanu, prim-procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Biroul in care Alecu Chitaru ofera consultatii juridice se afla in comuna Cotnari la marginea drumului national Iasi -Botosani. Daca se dovedeste ca va fi vinovat si de savarsirea acestei infractiuni imputate acum, care se pedepseste cu inchisoarea de la o luna la un an sau cu amenda, atunci Chitaru are sanse mari sa intre din nou in puscarie.

In anul 2006, Chitaru l-a injunghiat in biroul sau pe Barna Tanczos, fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului. De aceea a fost condamnat la 9 ani de inchisoare pentru tentativa de omor. Nu si-a ispasit intreaga pedeapsa, fiind eliberat conditionat. Chitaru ar mai avea de executat circa 1.000 de zile de inchisoare. Prin urmare, o noua condamnare i-ar fi din nou fatala, urmand sa execute si restul de pedeapsa. Contactat de jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, Chitaru a refuzat sa comenteze.

Comentarii
  • Alecule ce tiau spus uni ca ceia ce faci contravin Legii.
    Mai mult o so ******* rau de tot pentru ca ai comis acte Calomnioase la adresa lui Costica , impingand oamenii sa semneze acte de care nu aveau habar, si leai dat drumul in justitie . Cine este Nicu si ale cui sant acele telefoane
    Cu actele trimise la Bucuresti cum e alecule cui ai instrainat aceste documente Publice?? e groasa rau alecutule.

Adauga un comentariu