Actualitate

Miliarde castigate din doua fumuri! Cum sa faci avere din viciile iesenilor!

Publicat: 11 ian. 2015

@ Mii de ieseni folosesc zilnic aceste produse in speranta unei vieti mai bune @ Magazinele care comercializeaza asa ceva sunt asaltate de cei care au crezut reclama comerciantilor @ Specialistii nu sunt inca siguri cu privire la pericolele ascunse din aceste produse

Viciile iesenilor sunt speculate din ce in ce mai des de tot mai multi afaceristi locali. O astfel de slabiciune de care profita anumite firme este dependenta de fumat. O noua tendinta este aceea de a se trece de la tigarile clasice la cele electronice. Tigara electronica reprezinta un dispozitiv electric care transforma in vapori un lichid ce poate sau nu sa contina si nicotina, unul din elementele cele mai cunoscute ale tutunului, cel care ar fi responsabil de crearea de dependenta. Procesul fumatului unei astfel de tigari imita foarte bine fumatul clasic. Vaporii obtinuti din utilizarea tigarii electronice pot arata la fel cu cei expirati dintr-o tigara clasica cu ardere, iar in ceea ce priveste dimensiunile tigarii electronice, aceasta se poate apropia prin variatiile de culoare si forma de cea standard, existand chiar si tigari electronice dotate cu un led in varf, ce imita jarul aprins din capatul unei tigari clasice. Chiar daca initial acest dispozitiv nu a fost unul foarte utilizat, la acest moment tot mai multi ieseni aleg sa treaca de la fumatul standard la cel electronic.

Arome exotice si pericole nebanuite

Printre motivatiile acestei alegeri se numara pe langa aspectele de ordin financiar si cele ce provin din strategiile de marketing ale comerciantilor. Exista un numar suficient de mare de clienti interesati de reclama, de aspectul modernist al acestor obiecte, dar si de ideea de a fuma fara prea multe riscuri. Unul din principalele motive pentru care consumatorii aleg aceste produse este si promisiunea reclamei, conform careia acest dispozitiv este mult mai putin nociv fata de tigarile clasice, si ar putea ajuta chiar la renuntarea definitiva la fumat. Orice trecator prin oras poate observa ca ultima perioada a adus o inmultire a magazinelor care se ocupa exclusiv cu vanzarea de tigari electronice si accesorii pentru acestea. De la micile standuri de strada si pana la puncte de vanzare din marile centre comerciale, iesenii sunt asaltati de aceste produse.

“Avem din ce in ce mai multi clienti care se intereseaza de produsele noastre. Noi le garantam produse de calitate, o gama foarte mare de arome ale rezervelor si mai ales preturi foarte bune. Acum, in perioada sarbatorilor de iarna avem si oferte speciale, dar si cateva arome noi, specifice sezonului”, declara un vanzator la un astfel de magazine. De asemenea, in mai multe zone din oras au fost montate si automate de la care consumatorii isi pot procura aceste produse. Specialistii inca nu au ajuns la o concluzie definitiva in ceea priveste tigara electronica si efectele acesteia pe termen lung.

„Producatorii afirma ca acea substanta utilizata pentru tigara electronica contine numai nicotina. Ori, nicotina creeaza dependenta. Teoretic, fumatul din tigara electronica nu ar trebui sa fie o cauza care sa determine aparitia cancerului pulmonar. Pe de alta parte, este posibil ca acea substanta sa contina si alte ingrediente pe langa nicotina, dar care sa nu fie mentionate pe eticheta, si atunci este foarte grav. Efectele fumatului din tigara electronica nu sunt inca cunoscute in totalitate”, au precizat medicii ieseni. Acestia au mai sesizat si ca majoritatea iesenilor care au ales sa fumeze din tigara electronica revin la cea clasica, dupa o perioada scurta de timp. Motivul invocat de acestia este acela ca doza de nicotina din tigara electronica nu ii multumeste.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu