Eveniment-Social

Milioane de euro pentru dezvoltare. Comuna Golaiesti este in topul investitiilor din Iasi – FOTO

Publicat: 29 mai 2016
1

@ O comuna din judetul Iasi se poate mandri cu proiecte importante de modernizare @ Comuna Golaiesti a demarat in ultimii ani o serie de proiecte de infrastructura si reabilitari a unor obiective importante din localitate, realizate prin fonduri europene, de la bugetul local si cel de stat @ In viitorul mandat, conducerea primariei intentioneaza sa vina cu proiecte ce ar dezvolta comuna intr-un ritm important @ „Sunt proiecte necesare comunitatii, proiecte ce pot fi duse la bun sfarsit. Eu personal imi doresc sa pot continua sa muncesc pentru binele comunitatii pe care am reprezentat-o pana acum. Sunt proiecte necesare dezvoltarii comunei, proiecte pe care le putem face impreuna”, a mai mentionat primarul Mihai Bizdiga.

Comuna Golaesti, locul care l-a inspirat pe celebrul scriitor Ionel Teodoreanu, a cunoscut o dezvoltare accelerata in ultimii ani de zile. Comuna, aflata in partea estica a judetului, s-a dezvoltat masiv, in urma implementarii unor proiecte de infrastructura ce au atras si alte investitii. Primarul Mihai Bizdiga, unul din artizanii acestor proiecte, candidat pentru un nou mandat, a mentionat ca planurile pentru dezvoltarea comunei nu se vor opri aici si ca intentioneaza ca in viitor sa vina si cu noi propuneri in cadrul primariei, pentru a dezvolta mediul din localitate.

„Pe parcursul anilor, am reusit sa implementam cam tot ceea ce ne-am propus. A fost o munca titanica, dar care a meritat. Ne dorim sa crestem de la an la an, sa putem face din localitatea noastra una de interes si pe care sa o facem cunoscuta. Cele mai importante obiective ale noastre au tinut de modernizarea infastructurii, obiective duse pana acum la bun sfarsit. Au fost proiecte asteptate de intreaga comunitate. Sunt consvins ca, atunci cand isi propui ceva, trebuie sa si duci acest lucru la bun sfrasit, si asta am incercat sa fac la primarie, sa pot finaliza acele obiective atat de necesare pentru comunitate”, a spus primarul Mihai Bizdiga.

Prin mana acestuia au trecut numeroase obiective de care beneficiaza acum comunitatea rurala din Golaiesti. Printre acestea se afla asfaltarea drumului comunal care leaga Golaiesti de restul judetului, cel care confera si accesul catre comuna Ungheni, proiect realizat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, dar si alimentarea cu apa a satelor Golaiesti, Podu Jijiei si Cilibiu, in urma unui proiect facut pe o lungime de 38 kilometri. Valoarea totala a acestui proiect a fost de 6 milioane euro. In ultimii ani, s-a reusit si construirea scolii din satul Cotu lui Ivan prin Banca Mondiala, precum si construirea unei unitati de invatamant în satul Cilibiu, obiectiv derulat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si bugetul local. In ultima perioada, primaria a reusit sa finalizeze si construirea de poduri si podete pe drumurile comunale DC 15 si DC 19, investitii de la bugetul de stat. La acestea se adauga si construirea unui centru de zi pentru copiii din localitate, demararea unor reparatii capitale la sediul primariei, proiect derulat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, precum si asfaltarea unor drumuri agricole prin intermediul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala. La Golaiesti s-a reusit si construirea unui centru de informare turistica, s-au reabilitat si scolile din Golaesti si Petresti.

Un alt proiect integrat a tinut de asfaltarea drumului comunal DC 16 in Golaiesti si Ungheni, pe o lungime de 8,2 kilometri. „Am reusit si infiintarea unui sistem de canalizare si statie de epurare ape uzate in satele Golaiesti si Ungheni, precum si infiintarea unui sistem de alimentare cu apa in satele Coada Stancii , Golaiesti, Podu Jijiei si Gradinari. La acestea se adauga infiintarea unui centru de ingrijire copii in comuna Golaiesti si dotarea caminului cultural din localitate”, a adaugat primarul comunei.

Obiective noi pentru viitorul apropiat

In momentul de fata, Primaria comunei Golaiesti are in derulare si alte obiective de infrastructura ce vor avea impact asupra comunitatii. Astfel, in lucru se afla proiectul legat de asfaltarea drumului comunal Golaiesti-Petresti, obiectiv realizat prin intermediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, alimentarea cu apa si infiintarea retelei de canalizare in satele Cotu lui Ivan, Medeleni, Petresti, obiectiv derulat prin Administratia Fondului de Mediu. Autoritatea locala a inceput si unele proiecte pentru copii si tineret, cum ar fi construirea unei gradinite cu patru grupe în comuna Golaiesti, proiect derulat prin Banca Mondiala, dar si reparatii capitale la Caminul Cutural din localitate, proiect initiat prin Compania Nationala de Investitii.

In perioada urmatoare, comuna Golaesti va beneficia si de alte proiecte de infrastructura si aductiune de apa. Primarul Mihai Bizdiga a aratat ca obiectivele respective se afla in prezent in evaluare si ca acestea vor beneficia de finantare de indata ce autoritatile centrale isi vor da avizul favorabil. Este vorba de asfaltarea drumului comunal Cilibiu-Medeleni, derulat prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, artera care va fi refacuta pe o distanta de 6,3 kilometri, asfaltare drumului comunal Cilibiu-Cotu lui Ivan, documentatie trimisa la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Acest drum va fi refacut pe o lungime de 3,7 kilometri. Pe langa acestea, administratia locala mai are in plan si extinderea canalizarii în satele Gradinari, Cilibiu, Golaiesti, proiect derulat de asemenea prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale. In proiectul de viitor al primariei se mai afla si proiectul privind reparatii capitale si construirea unui corp de cladire nou la Scoala Golaiesti, obiectiv finantat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, precum si reparatii capitale la scoala din satul Gradinari, finantat prin acelasi minister.

Aductiune de gaz

In evaluare se afla si un proiect privind aductiunea de gaz. Este vorba de construirea unei statii de punere sub presiune gaz metan la gazoductul din zona Gradinari si alimentarea cu gaz metan a satelor din comuna Golaiesti. „Toate aceste obiective sunt aproape de a fi puse in practica. Sunt in evaluare si in cel mai scurt timp vom primi avizul favorabil pentru a le implementa. Ne dorim sa trecem cat mai repede si la asfaltarea drumurilor satesti din satele comunei Golaiesti. Sunt proiecte necesare comunitatii, proiecte ce pot fi duse la bun sfarsit. Eu personal, imi doresc sa pot continua sa muncesc pentru binele comunitatii pe care am reprezentat-o pana acum. Sunt proiecte necesare dezvoltarii comunei, proiecte pe care le putem face impreuna”, a mai mentionat primarul Mihai Bizdiga.

Comentarii
  • Chiar daca este articol electoral, in mod surprinzator este si adevarat.
    Intr-adevar, acest primar a reusit sa implementeze proiecte serioase care schimba de la an la an, in bine, calitatea vietii in comuna Golaiesti.
    Succes in continuare!

  • Este in topul investitiilor….a banilor primiti, dar a dezvoltarii lasa mult de dorit, pentru cei care nu stiu – ar trebui sa ajute acele multe familii foarte nevoiase care isi duc viata de azi pe maine, fara electricitate, apa – fara civilizatie. Hai sa fim seriosi! La cati bani s-au primit trebuia comuna sa arate luna – nu plina de gunoaie. Iar acum in campania electorala sa nu fim ca in jungla si sa rupem afisele contracandidatilor. Nu asa se face – nu isi dau seama dar pierd teren mult cu schemele astea!

  • Nu il mai lăudați atât că nu a făcut decât să fure pentru el,fermă,vilă foarte mare,mașini de teren din islazul concesionat pe numele lui nevastăsa,hoooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!

  • Eu nu vad nimic facut la comuna golaiesti.ati facut o strada da sii blocajul pentru viteza undei? Si ce Ati facut pt comuna a da. Vati facut vila si ferma in vazul tuturor ..nu sa facut nimic pentru comuna sunt 7 ani de cand aveti proiecte si nu sa terminat nici 1 bine ca vati terminat vila….oameni buni nu va mai lasati cumparati cu un pix sau ce va da inainte de votare un primar bun ajuta tot timpu nu doar cand e vb de vot…..as avea multe de spus de ex undei parcul de joaca de care au promis pt copii nostri acum 9 ani undei? Avem nevoie de un primar cu idei noi si cu ocupatie pt tineret si pt copii nostri.

Adauga un comentariu