Eveniment-Social

Milioane lei pentru deszapezirea drumurilor din Iasi. Iata contractele fiecarei localitati din judet

Publicat: 27 nov. 2016
Autoritatile judetene au trecut la gestionarea si verificarea situatiei legate de contractele de deszapezire pentru aceasta iarna. Conform unui raport al Prefecturii iesene, la aceasta ora, toate contractele privind drumurile nationale, cele judetene si cele comunale sunt in derulare si nu ar fi probleme. La nivelul Sectiei judetene Iasi a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) este inchiat un acord cadru pe o perioada de patru ani (2016-2020) cu societatea Eky-Sam SRL Targu Frumos, pentru 2,4 milioane de lei. Contractul este incheiat pentru suta la suta din drumurile nationale care tranziteaza judetul Iasi.

In ceea ce priveste Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iasi, a fost inchiat un acord subsecvent contractului cadru initial, valabil pana la 31 decembrie 2016. Acesta a fost incheiat cu asocierea de firme Eky- Sam SRL Targu Frumos si Enviro Construct SRL pentru 1,5 milioane de lei, ce acopera toate tronsoanele de drumuri judetene din Iasi. Dupa 31 decembrie, Directia de Drumuri va trebui sa faca o noua procedura pentru derularea contractului de deszapezire. Fiecare localitate din judet are incheiat fie un acord cu o societate pentru deszapezire, fie face acest lucru cu utilajele proprii. Municipiul iasi are incheiat un acord cu societatea Citadin SA pana la 31 martie 2017, aceasta fiind de altfel subordonata primariei.

La Pascani se afla o procedura in curs pentru achizitia contractului de deszpaezire, insa primaria municipiului se poate folosi si de utilaje proprii. Primaria Harlau aloca 64 mii lei lunar fimei Eco Salubris, operator propriu al autoritatii locale, contract incheiat pana la 15 martie 2017. Primariile oraselor Podu Iloaei si Targu Frumos nu au inchiate contracte de deszapezire, avand utilaje proprii care sa se ocupe de acest lucru.

Si cele mai multe comune din judet vor face activitatea de deszapezire cu utilajele proprii. Unele au incheiat insa contracte cu alte societati. De exemplu, comuna Tomesti aloca 40.000 lei pana la 31 martie 2017 firmei Confi Mentor SRL, pentru a beneficia de acest serviciu. Comuna Holboca aloca aproape 80.000 lei firmei Lis Affair SRL, contract valabil pana la 31 martie 2017, pentru deszapezirea strazilor din localitate.loading...

Adauga un comentariu