Magazin

Milionara la 86 de ani! A fost casatorita zeci de ani cu un MAGNAT din Australia, dar a trait modest in Serbia

Publicat: 12 sept. 2016
1
In ultimii 60 de ani, Marija Zlatic din Serbia nu a primit nici o veste de la sotul sau. Batrana traia cu 100 de dolari pe luna, ducandu-si zilele intr-o casa mica in padure. Dar intr-o zi viata ei modesta si linistita a fost curmata de o veste, aparent, de neconceput.
 
Aceasta poveste a inceput in 1956. Marija si Momcilo Zlatic au plecat in Australia foarte tineri. El era tamplar, iar ea se ocupa de treburi agricole, conducand o mica ferma. Viata parea o poveste. Tinerii casatoriti au reusit sa obtina chiar si cetatenia australiana.
 
Oricum ar fi fost, dupa 18 luni, Marija a aflat ca mama ei este grav bolnava. Datoria de fiica a determinata pe tanara sa revina in Serbia. Luandu-si ramas bun de la sotul sau, nici nu banuia ca-l vede pentru ultima oara.
Marija a avut grija de mama sa pana la sfarsit. Dar pe tanara o astepta o noua incercare: din motive inexplicabile, ea nu mai putea sa se intoarca in Australia la Momcilo. Sotii isi scriau scrisori in fiecare saptamana, incercand sa aline macar putin durerea despartirii.
 
Marija alerga la cutia postala, pentru a obtine un nou mesaj de la iubit. Dar peste cativa ani, scrisorile au inceput sa vina tot mai rar si mai rar. Deschizand intr-o zi cutia postala, Maria a inteles ca nu va mai primi vreo veste de la sotul sau din Australia. Distanta s-a dovedit a fi o incercare prea dificila pentru tanarul cuplu.
 
Anii de tacere au devenit decenii. Marija locuia singura intr-o casa din padure. Imbatranind, ea nu a incetat sa primeasca ajutor din partea prietenilor apropiati si vecinilor. S-ar parea ca ducea o viata mizera, dar Marija de 86 de ani era foarte fericita. Treptat, la urechea femeii au ajuns zvonuri despre sotul sau.
 
Se spunea ca a facut avere din afacerea cu ferma, s-a recasatorit. Cu ajutorul prietenilor sai, priceputi la capitolul internet, Marija s-a convins ca este adevarat. Batrana a aflat, de asemenea, ca Momcilo a murit in 2011. A fost un soc sa afle ca fostul sot i-a lasat o mostenire de 670 000 de dolari. Femeia a devit milionar peste noapte – suma este echivalenta cu 7 milioane de dinari sarbesti. Formalitatile si perfectarea actelor au durat 4 ani, dupa care Marija i-a uluit pe toti cu planurile sale de mostenire.
 
A decis sa imparta averea pana la ultimul ban prietenilor sai si vecinilor, care au ajutat-o mai multi ani, alinandu-i singuratatea. „Nu am nevoie de acesti bani, spune Marija. Am nevoie doar de apa, paine si un pic de lemne pentru foc. Acolo unde urmeaza sa ajung, cu siguranta nu voi avea nevoie de bani”.
Adauga un comentariu