Actualitate

Milionarii din Iasi isi vand casele. Iata cat cer pentru conacele si vilele de lux – FOTO

Publicat: 08 nov. 2015

@ Situatie nemaiintalnita in randul milionarilor din Iasi, care au ajuns sa-si vanda locuintele in care au trait ultimii ani din viata @ Zeci de vile si case de lux, sau chiar conace boieresti au fost scoase la vanzare in ultima perioada @ Preturile cerute de acestia nu sunt insa pentru cetatenii de rand, sumele cerute fiind in jurul sumei de jumatate de milion de euro

Zeci de vile, case si conace de lux au fost scoase la vanzare in ultima perioada la preturi fabuloase, ce ajung la sume de jumatate de milion euro. Aceste cladiri, considerate adevarate locuinte de vis, apartin unor oameni de afaceri si persoane influente, fiind pozitionate in zonele cele mai scumpe ale Iasului, fie ca e vorba de centrul orasului, zone rezidentiale, sau chiar in zona metropolitana a Iasului.
Poate cea mai scumpa locuinta scoasa la vanzare in ultima perioada la Iasi este o vila superba din Bucium, al carei pret de vanzare este de 590.000 euro. Asezata langa soseaua principala, vila beneficiaza si de 2.800 mp teren cu gazon, flori, pomi, vita de vie si multe alte plante, cu sistem propriu de irigatii. Pe langa multitudinea de camere, doua sali de mese, doua livinguri, terase si beci, in cladire a fost amenajata si o sauna finlandeza. In plus, aici se gaseste un padoc pentru caine, cabana pentru gradinar. Mobilarea completa a casei, plus confidentialitatea avuta in acest loc sunt si motivele acestui pret de peste o jumatate de milion de euro. „Proprietatea asigura confidentialitate si independenta, deoarece are un singur vecin gard in gard. Zona este foarte linistita, cu acces din drum national, cu zona asfaltata si cu vedere panoramica asupra orasului Iasi”, au precizat reprezentantii unei agentii imobiliare.

Case de protocol si vile in centrul orasului

Recent, a fost scoasa la vanzare si o casa de protocol, situata in zona industriala, al carei pret este de 550.000 euro. Aceasta are o suprafata utila de 675 mp, fiind amplasata pe un teren in de 4.000 mp. Cladirea are toate dotarile necesare unei intalniri de afaceri sau chiar organizarea unor evenimente pentru imbinarea placutului cu afacerile. „Casa se vinde complet amenajata, dotata cu semineu cu actionare prin telecomanda, camera frigorifica, garaj interior pentru doua masini cu usa rabatabila actionata prin telecomanda si garaj exterior pentru 3 masini. Pe teren se afla amenajata si o zona de recreere, avand teren de sport cu suprafata sintetica, piscina si zona de gratar”, mai spun reprezentantii agentiei imobiliare. Cladirea este constructie pe structura metalica si inchideri din panouri sandwich.

O alta vila considerata o bijuterie arhitectonica se afla pe aleea Mihail Sadoveanu, zona cu acces privat. Vila alba este intr-o zona inverzita, are trei niveluri, este construita din caramida si are o suprafata totala de 488 mp. Pe langa numeroasele dormitoare, livingul imens, biroul si bucataria cu dining, in vila a fost amenajata si o camera tehnica. Conform agentilor imobiliari, casa se vinde in doua variante de pret. Una la 510.000 euro, cu 600 mp teren, iar alta varianta cu 610.000 euro si 1.280 mp teren. Acestia au tinut sa precizeze si faptul ca, finisajele si dotarile casei sunt de cea mai buna calitate, avand mai ales o tamplarie cu lemn exotic pe interior, precum si semineu.

La pretul de 500.000 de euro, o alta vila este scoasa la vanzare in apropiere de hotel Majestic, zona Centru Civic. Construit in anul 1978, imobilul a fost renovat ultima data in anul 2012. Vila, placata cu piatra, are inclusiv crama, birou, chiar si sera, camera tehnica sau spatiu de depozitare.

Conacul boieresc din strada Lascar Catargi

Tot la preturi care se invart in jurul sumei de 500 mii euro se gasesc si multe alte vile in zone precum Barnova, Moara de Vant sau Pacurari. Cel mai scump imobil de locuit din Iasi oferit spre vanzare se afla in zona Copou, pe strada Lascar Catargi si costa nici mai mult nici mai putin de 600.000 euro. Niciun cumparator nu s-a aratat interesat insa, de cateva luni bune. Este o cladire veche de aproape 100 de ani, insa una dintre cele mai impresionante constructii ale acelei perioade. Fiind vorba despre o zona deosebita, proprietatea este compusa din casa in suprafata de 700 mp si teren de 1.117 mp. „Casa este construita in anul 1930 si se afla intr-o stare foarte buna din punct de vedere al structurii de rezistenta. Nu este cuprinsa in lista monumentelor istorice. Imobilul poate fi reamenajat si este pretabil pentru diverse activitati”, au precizat agentii imobiliari despre cladire. Conacul din Copou este format din 10 camere, 5 bai, o bucatarie si doua balcoane cu deschidere la doua strazi, fiind structurat pe doua niveluri.

Un proprietar extrem de discret, insa cu gusturi rafinate, isi vinde locuinta cu 475.000 euro. Vila e facuta in stilul arhitectural de tip mediteranean, pe un teren de 3.560 mp, care este împrejmuit cu gard imens pe tot perimetrul. Are o gradina de vis, un adevarat parc dendrologic cu diverse conifere si arbori ornamentali. Exista si un mic lac artificial langa piscina de 60 mc, fiind  proiectata sa reziste la cutremure de mare magnitudine.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu