Titlurile zilei

Milionarul Marius Șandru, proprietarul fabricii de confecții Eurotex, investește în clădiri de birouri cu 7 etaje! Proiect imobiliar în zona Luca Arbore, urmărită de dezvoltatori. Afaceristul ieșean: „Dacă aș avea construcția terminată, nu știu dacă i-aș da drumul” – FOTO

Publicat: 09 dec. 2021
Clădirea Eurotex, din Iași, afaceristul Marius Șandru, clădirea de birouri de pe Șoseaua Națională și viitoarea clădire de pe strada Luca Arbore
Patronul firmei de confecții Eurotex vrea să construiască o nouă clădire de birouri. Marius Șandru stă la mâna arhitecților

Marius Șandru, patronul Eurotex Company, intenționează să construiască o clădire de birouri cu 7 etaje pe strada Luca Arbore, din Iași. Zona este în plină dezvoltare cu locuințe colective. Arhitecții din cadrul Comisiei de Urbanism vor analiza proiectul în cursul acestei zile

Noi investiții sunt anunțate în municipiul Iași, mai precis pe strada Luca Arbore, nr. 2, zonă aflată între cartierele Canta și Dacia, din municipiul Iași, unde omul de afaceri Marius Șandru are 3.252 de metri pătrați și o construcție edificată. Proprietarul companiei Eurotex Company SRL, cu spațiu de producție în Târgu Frumos, vrea o nouă viziune pentru clădirea deținută pe strada amintită, chiar lângă calea ferată. Astfel, în cursul zilei de astăzi, 9 decembrie 2021, arhitecții din cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) vor analiza proiectul milionarului, ce constă în amenajarea unui imobil cu funcțiuni mixte: birouri și spații comerciale.

Contactat telefonic, afaceristul a precizat că ideea de dezvoltare este una mai veche.

„Ideea de a face birouri este destul de incertă în această perioadă. Proiectul este destul de vechi. Acum este un spațiu de depozitare, jumătate din clădire a fost consolidată. Sunt studii pe zona asta, dar sunt de foarte lungă durată”, a precizat Marius Șandru. Conform indicatorilor urbanistici, s-a propus un procent de ocupare a terenului de 50 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 2,5 și un regim de înălțime de S+P+7E+Eth.

De proiect se ocupă arhitectul Constantin Medaru. Nu departe de amplasamentul afaceristului urmează să fie construit un complex rezidențial, ce presupune construirea mai multor blocuri cu 10 etaje.

Marius Șandru a construit o clădire de birouri cu 9 etaje pe Șoseaua Națională

Omul de afaceri nu este la prima aventură în domeniul imobiliar. Marius Șandru a construit o clădire de birouri pe Șoseaua Națională, nr. 31. Imobilul are o suprafață utilă de 3.900 de metri pătrați și un regim de înălțime de S+P+9E. Afaceristul susține că principala activitate a companiei este în continuare în domeniul confecțiilor.

„Nu este activitatea principală, nu e o prioritate închirierea clădirilor de birouri. Clădirea de pe Șoseaua Națională este închiriată în totalitate, dar este ocupată doar în procent de 30 la sută. Angajații lucrează de acasă. Nu este nicio presiune pentru mine. Dacă aș avea construcția finalizată, nu știu dacă i-aș da drumul”, a mai spus omul de afaceri.

Legat de activitatea societății Eurotex Company SRL, Marius Șandru a lăsat de înțeles că nu a fost foarte afectat de pandemia de COVID-19. În 2020, cifra de afaceri a companiei a fost de 94,8 milioane de lei, aproape 20 de milioane de euro, cu un profit de 7,2 milioane de lei, datorii de 8,2 milioane de lei, cu un număr de 233 de angajați. În perioada 2014-2020, societatea a înregistrat vânzări de aproximativ 140 de milioane de euro.

Arhitecții vor analiza și proiectele anunțate în zona Aurel Vlaicu

Totodată, membrii CTATU vor analiza proiectele anunțate în zona Aurel Vlaicu. Viorel Vasile Baltariu, patronul firmei de instalații Giga Instal SRL, a obținut un certificat de urbanism eliberat de Primăria Iași pentru construirea unui bloc de locuințe colective. Terenul afaceristului are o suprafață de 2.400 de metri pătrați și este amplasat pe șoseaua Iași – Ungheni, în apropierea Hotelului „Amadeo”, de pe strada Aurel Vlaicu, nr. 88. Deocamdată, beneficiarul a comandat întocmirea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce va fi analizat în cadrul Comisiilor de Urbanism formate din arhitecți și consilieri locali, constituite la nivelul Primăriei Iași. Viorel Baltariu a explicat că va construi un singur bloc pe suprafața de teren deținută.

Astfel, va avea o suprafață suficientă pentru amenajarea spațiilor verzi. În zonă s-au construit blocuri și cu 10 etaje. Nu departe de amplasamentul lui Viorel Baltariu au fost inițiate alte proiecte imobiliare.
Adauga un comentariu