National

Militarii din Batalionul 202 Apărare CBRN au acţionat pentru decontaminare şi dezinfectare în Suceava – FOTO/ VIDEO

Publicat: 08 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Mai mulţi militari din Batalionul 202 Apărare CBRN (intervenţie la dezastre) din Huşi au acţionat pentru decontamintare şi dezinfectare în municipiul Suceava.

Acţiunea acestora vine în contextul prevenirii răspândirii coronavirusului.

Reamintim faptul că pe teritoriul României până în acest moment s-au înregistrat 205 decese şi 4.417 persoane confirmate cu Covid-19.

„Începând cu azi-noapte, chimiştii Batalionului 202 Apărare CBRN au demarat acţiunile pentru dezinfecţia căilor rutiere din Suceava??

Din 3 aprilie, militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, au derulat acţiuni pentru decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere şi a spaţiilor exterioare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava. Misiunea lor, începând cu noaptea de 7/8 aprilie, s-a extins şi în alte zone din municipiul Suceava.
***
Un detaşament constituit din peste 70 de militari din Batalionul 202 Apărare CBRN operează 11 autospeciale de decontaminare a terenului (zece autospeciale) şi personalului (o autospecială) care utilizează o soluţie de dezinfectare pe bază de hipoclorit de sodiu. Sarcinile de dezinfectare necesită luarea unor măsuri de precauţie privind accesul persoanelor în zonele dezinfectate pentru o perioadă de timp de până la două ore, măsuri stabilite şi implementate de autorităţile locale sucevene.”, transmit cei de la Forțele Terestre Române.

Adauga un comentariu