Ciorbe si borsuri

Minestrone

Publicat: 16 mai 2011

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline
60 gr bacon
1 ceapa
1 morcov mediu
1 bucata radacina telina (50 gr)
1 bucata gulie (150 gr)
2 catei usturoi
250 ml passata
70 gr paste scurte (fusilli)
1 dovlecel mic (200 gr)
100 gr mazare
250 gr cartofi
1/2 ardei gras
150 gr fasole din conserva
frunze de telina
1 fir rozmarin
1 fir cimbru
5 fire patrunjel
5 frunze busuioc
1/2 lingurita piper
1 lingurita sare

Mod de preparare:

1. In uleiul incins caliti baconul taiat cuburi marunte, pana devine usor crocant.
2. Adaugati morcovul, telina radacina, gulia si ceapa toate taiate cubulete mici. Lasati la calit, amestecand din cand in cand, cca 10 minute.
3. Adaugati usturoiul strivit si mai caliti 1 minut.
4. Stingeti cu passata  si 4 cani de apa. Adaugati sare, piperul, si verdeturile intregi (cimbru, rozmarin si telina). Lasati sa fiarba cca 10 minute.
5. Adaugati mazarea, dovlecelul (cu coaja) taiat felii si apoi fiecare felie in patru, fasolea scursa de apa, ardeiul taiat marunt, pastele si cartofii cuburi mai mici.
6. Lasati sa fiarba inca 30 minute pe foc mediu. Scoateti si aruncati verdeturile intregi. Dregeti de sare.
7. Adaugati busuiocul si patrunjelul tocat marunt si stingeti focul.
8. Serviti cu parmezan presarat deasupra si paine ciabatta.



loading...

Adauga un comentariu