National

Ministerul Agriculturii a făcut primele plăţi pentru programul „Tomata”. Petre Daea îndeamnă fermierii să-şi verifice conturile

Publicat: 05 aug. 2022
Petre Daea
Petre Daea îndeamnă fermierii să-şi verifice conturile

Ministrul Petre Daea îndeamnă legumicultorii din județele Arad, Bacău, Mehedinți și Călărași să își verifice conturile.

În datele de 4 și 5 august, au plecat primele sume spre beneficiarii programului Tomata.

Cele patru județe au fost primele care au trimis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale deconturile în vederea onorării plăților pentru cei 476 de beneficiari, în valoare de 7,065 milioane lei.

Primele sume au plecat către beneficiarii programului Tomata

Pe măsură ce se vor primi dosarele aferente celorlate județe, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va achita cererile de plată si pentru restul cultivatorilor înscriși în Program.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a alocat în acest an 225 de milioane de lei pentru susţinerea producţiei de tomate şi legume în spaţii protejate, respectiv ardei gras, ardei kapia, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac şi ceapă verde.

Programul denumit generic „Tomata” este împărţit în două cicluri de producţie, iar tomatele pot fi cultivate în ambele cicluri.

Valoarea sprijinului total este de 4.000 de euro/beneficiar, iar producţiile minime necesare trebuie să fie de 3.000 de kilograme pe 1.000 de metri pătraţi.

Petre Daea susţine producătorii locali şi le recomandă cetăţenilor să cumpere legume de la fermierii români

Petre Daea, cel mai mediatizat ministru al Agriculturii al tuturor timpurilor, a menţionat că este un om care munceşte tot timpul şi îşi lasa propria persoană pe locul doi până când vede ca munca sa a avut roade.

„Domnule, eu sunt pregătit să plec în secunda doi. Păi când te așezi pe scaun și îți propui cât să stai, nu faci nimic. Eu muncesc tot timpul! Nici mâncare nu-mi trebuie dacă văd rezultatul muncii, domnule. Mă alimentez în mers ca și panoul fotovoltaic!”, a declarat în stilul său caracteristic Petre Daea.
Adauga un comentariu