Scena artistica din Romania

Ministerul Culturii ar putea sa cedeze Teatrul de Vara din Parcul Bazilescu Primariei Sectorului 1

Publicat: 20 dec. 2015
3

Ministerul Culturii ar putea sa cedeze Teatrul de Vara din Parcul Bazilescu, aflat in prezent in paragina, Primariei Sectorului 1, din cauza ca nu are fonduri pentru a-l reabilita, in acest sens ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, lansand o consultare publica pe pagina sa de Facebook.

 „Terenul si parcul din jur a fost donat statului de Profesorul jurist Nicolae Basilescu. Este acum in proprietatea Primariei Sectorului 1, care a investit pentru reamenajarea parcului circa 1 milion de euro in 2004. Teatrul propriu-zis, ridicat in 1953 dupa modelul Teatrului de la Soci si reprezentativ pentru arhitectura stalinista, este in proprietatea Ministerului Culturii. In ultimii ani a cazut in paragina”, spune ministrul Vlad Alexandrescu.

Vezi si Anghel Damian, numit de Ministrul Culturii consilier pentru teatru

Potrivit ministrului Culturii, Ordinul Arhitectilor a facut un proiect de reabilitare a Teatrului de Vara din Parcul Bazilescu, pentru care finantarea ar trebui sa fie de 500.000-1.000.000 de euro, in functie de starea reala a structurii de rezistenta.

„Ministerul Culturii nu dispune de acesti bani. Primaria Sectorului 1 spune ca ii are si ca ar fi dispusa sa se apuce de treaba daca Ministerul Culturii i-ar transfera proprietatea asupra Teatrului. Desigur cu clauza de a respecta mai departe destinatia initiala”, mai spune Vlad Alexandrescu.

Acesta isi intreaba totodata prietenii de pe reteaua de socializare Facebook daca sunt de parere ca Ministerul Culturii sa cedeze aceasta cladire Primariei Sectorului 1.

Adauga un comentariu