Eveniment-Social

Ministerul Culturii va finanta doua proiecte dedicate Centenarului in Iasi

Publicat: 26 apr. 2018

Doua proiecte care marcheaza Centenarul Marii Uniri, propuse prin Consiliul Judetean Iasi, de Biblioteca Judeteana "Gh. Asachi", au primit finantare de la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (MCIN).

Pentru "Ciclul de Conferinte Centenar", Ministerul Culturii a aprobat alocarea a 11.000 de lei. Astfel, in perioada mai-decembrie 2018, vor fi organizate 10 conferinte cu tema "Centenarul Marii Uniri", sustinute de personalitati ale mediului academic iesean si national. Activitatile vor avea loc în bibliotecile comunale din judetul nostru si se estimeaza ca vor participa peste 1.000 de persoane.

Citeste si : Eveniment CENTENAR. Teatrul National Iasi sarbatoreste cei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

Pentru editarea volumului "Unirea din 1918 în presa din regiunea Moldovei", suma solicitata de institutia ieseana si aprobata de Ministerul Culturii este 6.000 de lei. Va fi realizata o antologie de texte de opinie din ziarele si revistele publicate în anul 1918. Volumul va fi lansat în filialele Bibliotecii "Gh. Asachi", în liceele din judetul Iasi si la Biblioteca Nationala a Republicii Moldova si Biblioteca Nationala pentru Copii din Chisinau.

 

 loading...

Adauga un comentariu