Eveniment-Social

Ministerul de Interne l-a pus pe Nichita la treaba

Publicat: 10 sept. 2012
1

Oficialii Ministerului Administratiei si Internelor i-au cerut primarului Nichita sa se ocupe de problemele cu care se confrunta fostii angajati ai termocentralei iesene. Mihai Fifor, secretarul de stat pentru Comunitatile Locale in cadrul MAI, a facut o solicitare catre Primaria Iasi, prin care cere intocmirea unui act normativ care sa vina in sprijinul celor aproape 500 de oameni care au fost disponibilizati colectiv pe parcursul ultimului an. Prin acest act normativ, edilii locali ar putea pune bazele unei Hotarari de Guvern prin intermediul caruia s-ar putea plati salariile compensatorii in valoare de aproape 14 milioane de lei catre fostii angajati ai CET.
„Noi am pastrat in permanenta legatura cu colegii nostri de la CET si cautam solutii permanent. Vrem sa facem cat mai repede acel act normativ care are nevoie de avizul Consiliului Judetean, al prefectului, iar apoi sa ajunga in regim de urgenta pe masa Guvernului”, explica Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iasi.

De la CET au fost disponibilizati in ultimii doi ani 626 de salariati, iar drepturile salariale cuvenite acestora se ridica la aproximativ 14 milioane de lei. Primarul Nichita sustinea la sfarsitul saptamanii trecute ca autoritatile s-au lamurit cu privire la circuitul prin care trebuie emisa o hotarare de Guvern care sa aloce fonduri pentru acoperirea salariilor compensatorii. „Ministerul Finantelor nu avea calitatea necesara pentru a promova un proiect vizand plati compensatorii. Am discutat cu Mircea Dusa si i-am inaintat o situatie cu CET-ul si obligatiile pe care le are fata de salariati. Am vorbit cu ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop sa se implice pentru a-i ajuta pe angajati”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Comentarii
  • Un primar ordinar si mincinos in acelasi timp.Cica a tinut legatura cu cei disponibilizati in permanenta?Daca tineati legatura ,nu trebuiau sa mai iasa la cet si cj pentru manifestari.Ati aminat acesti oameni in permanenta impreuna cu asociatul tau Ivana pentru a nu le mai da aceste salarii. Asta ati vrut voi sa faceti cu ei, si acum dupa ce v-a luat la purificat cei de la mai gata sinteti solidari cu ei. Ce sa spun?.Daca erati un adevarat primar ia-ti fi dat acestor oameni salariile cuvenite tocmai atunci cind ei au fost disponibilizati ,nu dupa aproape un an ,si acum [daca]?.Apropo ce dobinda s-a adunat la acesti bani pina acum in aceste noua luni ,si cine a luat spaga de pe ei??? Astept un raspuns din partea primarului,caci cet-ul a fost pina anul asta in administratia primariei din cite stiu.Responsabil direct in aceasta situatie este si chirica pe care l-am omis.

  • Domnule Nichita : noi iesenii si in general cetatenii acestei tari , nu suntem de acord ca acesti oameni sa primeasca salarii compensatorii . De la revolutie pana in prezent am asistat la mari nedreptati facute unor cetateni sau unor intregi categorii sociale . Fostii angajati CET au beneficiat in aceasta perioada de salarii imense pe spatele celorlalti cetateni . Deasemenea , cate disponibilizari nu au fost facute in decursul timpului in tara ??? Cati au primit salarii compensatorii???? Companiile de stat , regiile au furat suficient . Sa se angajeze si ei unde pot si sa traiasca cu salarii de6**-***0lei , cum au fost unii obligati sa traiasca .Fostii de la CET se considerau „MARI”privati din banii statului si majoritatea fac parte din PDL , fiind fani Basescu . Domnule Nichita , nu aveti voie sa folositi banii Iasului pt. salarii compensatorii , au trecut acele vremuri . Reparati scoli , luati aparatura in spitale , platiti datoriile celor care au muncit cu salarii mizerabile (taierile de 25-**%) , dati tichetele cadou restante in anumite domenii , pt ca sunt hotarari judecatoresti in favoarea oamenilor . De ce trebuie sa se respecte pe timp de criza numai la CET contractul colectiv de munca ?????

  • Domnule Liviu Pop , in invatamant s-au acordat salarii compensatorii in urma concedierilor (cunoasteti sistemul foarte bine )????????????????? . Un alt ex. din acest domeniu : unde este suta de euro pe an , pt. materiale utilizate la ore ????? Stii bine Liviu Pop ca aceste materiale sunt cumparate din salariile amarate din inv . Nedumerirea mea (pt care am transmis -PS) , este aceea ca nu pricep ce amestec are Ministerul Administratiei si Internelor ?

  • Mai Sandra ,vad ca esti prea proasta pentru secolul asta.Cum sa nu-si ia banii acesti oameni proasto.Este trecuta in lege asta prostalanco.La orice disponibilizare ,societatea in care ai lucrat handikapato iti va da obligatoriu un ajutor de concediere, Asa ca daca nu stii nimic nu mai minca la kakat cu polonicu.Pe cind tu ii sugeai p.o.l.a. noaptea la smechei acei oameni lucrau in canale ca sa-ti asigure tie apa calda ca sa te speli la rogojina aia paroasa si bihlita care putea a kakat animalo.

Adauga un comentariu