Eveniment-Social

Ministerul Educației a decis! Examenele în universităţi se vor susţine online, cu condiţia ca acestea să fie înregistrate şi arhivate de fiecare instituție de învățământ superior

Publicat: 07 apr. 2020

Reprezentanții Ministerului Educaţiei anunţă că examenele în universităţi se vor susţine online, cu condiţia ca acestea să fie înregistrate şi arhivate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ superior. În universităţile româneşti, activitatea se desfăşoară în online, unităţile de învăţământ superior au infrastructura necesară desfăşurării procesului educaţional, iar cadrele didactice au abilităţile privind desfăşurarea acestei activităţi, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, oficialii Ministerului Educaţiei.  Aceştia susţin că şi examenele pe care studenţii trebuie să le susţină se pot desfăşura tot online, cu condiţia ca acestea să fie înregistrate şi arhivate de fiecare universitate.

„În această perioadă, examenele se pot derula în online, acolo unde lucrul acesta este posibil. Cursurile se desfăşoară în online, dar sunt activităţi practice care necesită experiment, care necesită interacţiune faţă în faţă. Pentru toate acestea, fiecare universitate, în baza autonomiei universitare şi cu asumarea responsabilităţii publice, va stabili un grafic de recuperare a acestor activităţi practice în sistem modular intensiv astfel încât toţi studenţii să parcurg materia aferentă semestrului doi”, a precizat secretarul de stat pentru învăţământul universitar din cadrul Ministerul Educaţiei , Gigel Paraschiv.

Acesta a precizat, de asemenea, că universităţile au posibilitatea de a susţine în online, cu acces public, examenele pentru cei înscrişi în ciclul doctoral.
Adauga un comentariu