Eveniment-Social

Ministerul Educatiei a instalat coruptia la varful UMF Iasi

Publicat: 27 feb. 2012
1

@ Prin Ordinul 3314, emis pe 24.02.2012, noul ministru al Educatiei l-a confirmat pe Vasile Astarastoae in functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa @ Acesta poate ocupa scaunul de rector pana la implinirea varstei de pensionare @ Magistratii ieseni au inceput deja judecarea dosarului in care Astarastoae si directorii UMF au fost trimisi in judecata pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie

Decizie surpriza luata de Ministerul Educatiei cu privire la validarea alegerilor de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa. Dupa ce ministerul a „deliberat” mai bine de doua luni, actualul ministru al Educatiei, Catalin Ovidiu Baba, l-a validat pe Vasile Astarastoae in functia de rector al UMF. In Ordinul 3.314, emis pe 24 februarie 2012, se precizeaza ca Vasile Astarastoae va putea ocupa scaunul de rector doar pana la implinirea varstei de pensionare, adica pana in luna august 2014. „Incepand cu data prezentului ordin se confirma in functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie domnul profesor universitar doctor Vasile Astarastoae, care are si calitatea de ordonator de credite. Mandatul de rector al domnului prof. univ. dr. Vasile Astarastoae inceteaza de drept la implinirea varstei de pensionare”, se arata in Ordinul Ministrului Educatiei.

Decizia este cel putin ciudata, avand in vedere ca Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pe Astarastoae. Si pentru ca acesta s-a aflat multa vreme in incompatibilitate, potrivit legii, nu mai poate sa ocupe o functie de conducere pe o perioada de cel putin trei ani, dupa cum se arata chiar in raportul pe care ANI l-a trimis Ministerului Educatiei cu privire la situatia de la UMF Iasi. „In concluzie, domnul Astarastoae, incepand cu data de 13.01.2011, se afla in stare de incompatibilitate, intrucat a incalcat prevederile articolului 215 alin. 3 din Legea 1/2011 referitoare la obligatiile ce ii reveneau in calitate de rector si prevederile art. 441 alin. 1 din Legea nr. 95/2006 referitoare la incompatibilitatile de conducere ale Colegiului Medicilor din Romania, deoarece a exercitat simultan atat functia de rector al UMF Iasi, cat functii de conducere la IML Iasi, Colegiul Medicilor, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate etc.”, se arata in raportul pe care Agentia Nationala de Integritate l-a trimis la Ministerul Educatiei dupa ce a facut verificarile necesare la UMF Iasi.

De asemenea, ANI a constatat ca Astarastoae a incalcat si legislatia privind conflictul de interese, deoarece a angajat-o pe fiica sa in niste proiecte europene derulate de IML. In plus, el s-a angajat singur in cateva proiecte europene derulate de Universitatea de Medicina si Farmacie. Astarastoae si fiica sa au castigat impreuna, din aceste contracte, aproape 2 miliarde de lei vechi.

Reamintim ca, alaturi de directorii Adrian Ciureanu si Daniela Drugus, rectorul UMF Iasi a fost trimis in judecata de DNA Iasi la sfarsitul anului trecut, deoarece a fraudat un proiect european, in valoare de 1,5 milioane de euro, pentru dezvoltarea platformei de e-Learning la UMF Iasi.

Comentarii
 • Nu a instalat nimic!S-a vandut pedelacilor care i-au luat banii,ca doar este campanie…dar procesul hihihi este pe rol!Misca in front sau comenteaza la legea sanatatii,zboara direct in puscarie!

 • Nu a fost nici macar o urma de entuziasm ieri in umf!S-a facut pe sest o comanda de catering la pizza,dar nu a avut chef de sarbatorire nimeni!De la decan la prostan,toti se rusineaza si se tem de noua intoarcere polituca a mosului.Se gandesc cit au acum de cotizat la el,ca sa isi recupereze animalul spaga data pentru functie.Se spune c e vorba de jumatate de milion de epuroi plus acord tacit asupra legii lui Baseshcul.

 • ce tare!Felicitari domnule Rector!dar sa nu va lasati nici prea indulgent cu toti puisorii universtatii ca dupa aceea,profita de blandetea domniei voastre.Stiu ca sunteti drept, cu demnitate si onoare!
  PE RAUTACIOSI NU-I LUATI IN SEAMA:)

 • Victorie cu pizza la UMF!
  Mai tare ca Oscarurile!
  Umfistule, m-ai facut sa rad cu lacrimi. Prostimea, chiar si cu multi bani, tot prostime ramane.

 • „Multumim lui Dumnezeu ca-l avem Rector” suna exact ca „Multumim din inima partidului”, „Vasilica reales la al XV congres” , etc.Lasatii poponetul in pace ca nu de asta are nevoie acuma , lozul e la putere, asa ca vedeti cum faceti si strangeti repede banii cheltuiti de mult prea iubitul vostru rector

 • Nu, nu ministerul ci coruptii din UMF au instaurta coruptia in UMF.
  Cei care au tot interesul ca mediocritatea si spaga sa fie litere de lege in universitate.
  uitati-va la cv-urile cadrelor didactice din UMF si o sa intelegi de ce o nulitate ca astarastoae a fost ales. Mediocritatea cere mediocritate, coruptii cer un corupt, spagarii cer un spagar, traseistii politici cer un traseist ca astarastoaie. Zoaie portocalii ati vrut, zoaie portocalii aveti.

 • Faza cu pizza, descrisa de umfist e dementiala! De ce nu o tocanitza cu mamaliga?
  Mai bine comandau niste pungi cu seminte, ca erau mai in ton cu nivelul parvenitilor. Degeaba baieti si fete: aveti voi bani da tot niste linge funduri de parveniti sunteti!

 • Latrati degeaba ca va e ciuda. Iniferent cine ar fi la conducere, la fel ati latra…hihihi prosti? voi in fruntea lor care va ofticati:))))babeti barfitori si babete mergeti de strangeti zapada de pe trotuare ca sa vi se regleze tensiunea

 • Latrati degeaba ca va e ciuda. Iniferent cine ar fi la conducere, la fel ati latra…hihihi prosti? voi in fruntea lor care va ofticati:))))babeti barfitori si babete mergeti de strangeti zapada de pe trotuare ca sa vi se regleze tensiunea

 • Am inteles tata cu puisorii.Voi ce nu ati inteles? Seful cu subalternii.Ce ati crezut care puisori? toti!
  Tata trebuie sa fie si aspru ca ltfel, puii ii sar in cap.Pui mici si mari ce e de neanteles?
  Pre multa bunatate strica si de aceea unii va permiteti sa-l jgniti.
  Imaginativa ca sunteti voi sefi credeti ca este atat de simplu si usor de condus? Gura lumii cine o poate opri? vorbiti ce vreti dar totusi, bunul simt sa-l pierdeti:)

 • Cu sau fara astarastoaie la conducere s-a ajuns sa se vorbeasca despre UMF ca despre o universitate privata cu profesori plagiatori, ajunsi acolo pe bani, relatii si nepotism, diplome si examene cumparate, afaceri dubioase cu studenti straini bucurosi sa dea banul si sa plece repede cu diploma de medicina.
  El e doar simbolul, cireasa de pe tort: mediocritate, aroganta, hotie si invirteli politice.Totul in aplauzele lingailor.

 • Domnul Covrig dadea din gaura de bucurie la auzul vestii sau tot umbla cu demisia in bot?
  Dar vestitul prorector cu vocabular de cocalar? El era cu comanda pizzei?

 • Cind a acut ceva bun opozitia din romania,vor puterea sa poata fura ,sa-si duca la indeplinirea opera de hotie si jaf a tari,ei au purtat romania pe cele mai inalte culmi ale coruptiei,poporul este jefuit de ciocoii USL, au murit copii in revolutie ca ei sa poata fura tara, uitati ce a facut stalinistul ILIESCU , cita coruptie ,citi corupti au infiltrat in revolutionari ,OARE EI SUNT ADEVARATI REVOLUTIONARI,EI CARE UNMBLA DUPA FOLOASE MATERIALE SI POPORUL MOARE DE FOAME CA NE-A FURAT TOT,NU MAI AVEM DEMNITATE,SUNTEM CEL MAI CORUPT POPOR DIN UE,MA MIR CU CITA NERUSINARE CER FOLOASE MATERIALE PE SPINAREA POPORULUI,ILIESCU A FACUT REVOLUTIONARI PE BANDA RULANTA SA-SI ASIGURE PUTEREA,TEROAREA,PENTRU CA ESTE O TEROARE INFIINTATA DE ACESTI SECURISTI IMPOTRIVA POPORULUI.IASUL CEL MAI CORUPT ORAS DIN ROMANIA,UNDE CETATENII LUI PLATESC BANI GREI DIN BUZUNARE PENTRU CA EI SA TRAIASCA F.F.F. BINE CU VILE SI MASINI SCUMPE,PUTERNICE. SUNT F.MULTE DE SPUS DAR POPORUL INCA NU POATE VORBI;SAU CHIAR DACA VORBESC TOT EI CIOCOII AU CISTIG DE CAUZA PRIN LEGILE CARE LE-A FACUT IN FOLOSUL LOR IN ANII *99*-2***, SI CARE ACUM LIPSESC DE LA SERVICIU (PARLAMANT), CA NU LE CONVINE CA SUNT TRASI LA RASPUNDERE,SUNT CHEMATI MULTI DIN EI IN FATA LEGII,PARLAMENTARI CARE SUNT IN PROCESE,UNII CONDAMNATI CU SUSPENDARE DE O JUSTITIE CORUPTA.IN NICI O TARA OCCIDENTALA A UE ACESTIA NU AU CE CAUTA IN PERLAMENT ,ISI DAU DEMISIA DAR LA NOI SFIDEAZA UN POPOR INTREG CA EI SUNT SECURISTO-COMUNISTI ATOTPUTERNICI IN FATA LEGILOR;OMUL DE RIND ESTE TIRIT PRIN TRIBUNALE DACA ARE VREO PROBLEMA JURIDICA DACA NU LE DA BANII GREI PROCURORILOR JUDECATORILOR SI AVOCATILOR CARE ASTIA DIN URMA SUNT NASATUI SI CARE AU AVERI LUATE DE LA CETATEAN,NU AI MUSTRA CONSTIINTA CIND PE LINGA CA SUNT PLATITI PRIN ONORARIILE CARE LE PRIMESC PRIN LEGE CONTINUA SA SUGA CETATEANUL CA ALTFEL PIERZI UN PROCES CU TOT CU DREPTATE

Adauga un comentariu