Eveniment-Social

Ministerul Educatiei ingroapa marile universitati din Iasi

Publicat: 30 dec. 2013
1
Confuzie in marile universitati iesene, asta dupa ce, in urma unui anunt facut de ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu, finantarea sistemului de invatamant superior va avea la baza, pentru anul bugetar 2014, indicatori de calitate.
„Cu alte cuvinte, nu se mai pune problema finantarii pentru anul bugetar 2014 pe baza ierarhizarii si clasificarii, in conditiile in care a fost extrem de contestata si care este suspendata de catre instanta. Incepand cu 1 ianuarie, universitatile vor avea obligativitatea de transmite datele pentru calcularea indicatorilor de calitate si pe baza acestor indicatori de calitate se va face finantarea, pe baze competitionale”, a afirmat Mihnea Costoiu. 
De precizat ca, in repetate randuri, reprezentantii primei universitati moderne din Romania, mai precis Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi, prin presedintele Senatului, prof.univ.dr. Constantin Rusu, au criticat modul in care Ministerul Educatiei face finantarea invatamantului superior. Mai mult, acestia au aratat ca o consecinta a acestui fapt este blocajul financiar la intrarea in criza a institutiei.
Adauga un comentariu