National

Ministerul Energiei a solicitat Romgaz sa asigure stocurile de gaze pentru sezonul rece 2015-2016

Publicat: 12 aug. 2015
Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri /MEIMMMA/, prin intermediul secretarului de stat Bogdan Badea, a solicitat, miercuri, companiei Romgaz, cel mai mare distribuitor si furnizor de gaze naturale din Romania, sa constituie stocurile de gaze pentru iarna 2015-2016, destinate consumului populatiei si industriei, se arata intr-un comunicat al ministerului de resort.
„Va recomand sa incepeti de timpuriu constituirea stocurilor de gaze pentru iarna, astfel incat sistemul sa fie pregatit pentru a face fata oricaror solicitari. Este important ca in depozite sa fie cantitati suficiente si sa ne asiguram ca nici populatia, nici industria nu vor avea probleme in alimentare. Iernile precedente au fost relativ usoare si, cu toate acestea, au existat momente dificile cauzate de diminuarea presiunii in retele. Trebuie sa actionam preventiv si sa stim ca avem intern capacitatea de a face fata unei ierni care ar putea fi geroasa si prelungita. Vreau sa ne pregatim pentru orice fel de situatie posibila”, a afirmat Bogdan Badea in cadrul discutiilor avute, miercuri, cu membrii din conducerea Romgaz, la sediul societatii.
In contextul intalnirii de la Medias, oficialul din Ministerul Energiei a verificat starea instalatiilor termocentralei Iernut, unitatea de productie fiind un obiectiv strategic din punct de vedere al echilibrarii sistemului energetic din Romania.
Romgaz este cel mai mare producator si principalul furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare pe piata Bursei de Valori din Bucuresti /BVB/ si a Bursei din Londra (LSE). Actionar principal in cadrul companiei este statul roman, cu o participatie de 70%.
Incepand din anul 2013, Romgaz si-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producator si furnizor de energie electrica. Termocentrala ce apartine Romgaz are o putere instalata de 800 de MW si a avut in anul 2014 o cota pe piata de electricitate de 2,4%, potrivit datelor MEIMMMA.


loading...

Adauga un comentariu