Local

Ministerul Finantelor a micsorat din nou dobanda la certificatele de trezorerie

Publicat: 03 apr. 2001

•In prezent aceasta este de 42 la suta, cu un procent mai mica decat la emisiunea precedenta •Emisiunea precedenta a constituit record in materie de vanzari de titluri de stat

Ministerul Finantelor a micsorat din nou dobanda oferita celor care isi investesc banii in certificate de trezorerie. La noile titluri de stat emise de Ministerul Finantelor dobanda este de 42 la suta, cu un procent mai mica decat cea acordata la certificatele de trezorerie puse in vanzare in cursul lunii trecute. Perioada in care iesenii isi pot investi banii in noile titluri de stat este 3-27 aprilie, iar intervalul in care posesorii lor le vor putea rascumpara este 2-26 iulie. De altfel, aceste modificari lunare ale procentului de dobanda survin dupa o perioada de circa cinci luni in care acesta a stationat la valoarea de 44 la suta. Directorul Trezoreriei iesene, Lucian Sofronie, a precizat ca „aceasta diminuare a procentului de dobanda demonstreaza ca incepe sa se intrezareasca o oarecare crestere economica. Chiar daca, momentan, aceasta este doar scriptica, pe parcurs ar trebui sa fie simtita de majoritatea populatiei”.
De altfel, incasarile din titluri de stat ale Trezoreriei iesene au inregistrat in cursul lunii trecute cel mai ridicat nivel, de la demararea acestei actiuni. Astfel, iesenii au contribuit la diminuarea deficitului bugetar in cursul lunii martie, prin intermediul certificatelor de trezorerie, cu circa 106 miliarde lei. „In cei aproape doi ani de cand am demarat aceasta activitate nu am mai inregistrat niciodata vanzari atat de mari doar in cursul unei singure luni. Probabil ca iesenii si-au permis sa puna ceva mai multi bani deoparte. Pana acum, in cursul unei singure luni incasam in jur de 80-90 de miliarde lei, insa acum a fost cu mult peste asteptari”, a mai adaugat directorul Trezoreriei iesene, Lucian Sofronie.
Cornelia LAZARESCUloading...

Adauga un comentariu