National

Ministerul Functiei Publice este „populat” cu papagali

Publicat: 24 feb. 2000

•Consilierul ministrului are probleme de comunicare

Ministerul Functiei Publice tergiverseaza rezolvarea cererii liberalilor ieseni de demitere a directorului Prefecturii Iasi, Alexandru Iftode. Acestuia i s-a retras, recent, sprijinul politic de catre PNL, partid care l-a propulsat in functie.

Consilierul ministrului Functiei Publice nu a putut oferi un raspuns coerent in ceea ce priveste optica ministerului vizavi de schimbarea directorului Prefecturii Iasi, Alexandru Iftode. Conform declaratiei acestuia, ministerul nu s-ar implica in decizii politice si ca atare cariera directorului Prefecturii Iasi depinde numai de prefectul Florin Vitan.

Situatia directorului Prefecturii Iasi a fost discutata la cel mai inalt nivel: Vlad Rosca Mircea Ionescu Quintus. Potrivit declaratiei deputatului iesean Adrian Mogos, „dupa aceasta discutie, ministrul a promis ca va rezolva cererea liberalilor”, adica demiterea directorului Iftode. In ciuda acestei promisiuni, Ministerul Functiei Publice intarzie sa ia o decizie in acest sens, mai ales ca prefectul Florin Vitan, printr-o adresa inaintata Bucurestiului, a lasat la aprecierea ministerului schimbarea directorului Prefecturii Iasi. Alexandru Iftode a fost promovat in aceasta functie la propunerea Biroului Permanent al PNL Iasi, in baza unor intelegeri politice.

Nemultumiti de prestatiile sale, mai ales in aplicarea Legii fondului funciar, liberalii ieseni i-au retras directorului Iftode sprijinul politic si au solicitat prefectului Florin Vitan demiterea din functie. In conformitate cu prevederile HG 935/1996, prin care este reglementata organizarea si functionarea prefecturilor, directorul este numit si eliberat din functie la dispozitia ministrului Functiei Publice, la propunerea prefectului. In opinia deputatului taranist Vasile Lupu, „liberalii trebuie sa gaseasca solutia juridica pentru schimbarea directorului Alexandru Iftode. Daca liberalii vor aduce prefectului cazuri concrete privind abuzurile savarsite de Iftode, atunci acesta poate fi inlocuit.

Eu sunt de acord. Fara nici o motivatie, prefectul nu-si poate asuma raspunderea unui demers privind demiterea lui Iftode din functia de director al Prefecturii Iasi”. De alta parere a fost deputatul Adrian Mogos, presedintele organizatiei judetene PNL Iasi, care a apreciat ca „prefectul, in aceasta situatie, a avut o atitudine duplicitara. Presedintele partidului, Mircea Ionescu Quintus, in discutiile avute cu seful administratiei publice, Vlad Rosca, a argumentat necesitatea schimbarii din functie a directorului Iftode”.loading...

Adauga un comentariu