National

Ministerul Justitiei prelungeste termenul pentru depunerea candidaturilor pentru postul de procuror european

Publicat: 15 mai 2019
1

Ministerul Justitiei a anuntat ca prelungeste, pana la 31 mai, termenul pana la care pot fi depuse candidaturile pentru functia de procuror european din partea Romaniei.
"Termenul de depunere a candidaturilor pentru procedura de selectie a candidatilor desemnati in numele Romaniei pentru functia de procuror european se prelungeste pana la data de 31 mai, ora 14,30", potrivit anuntului publicat pe pagina de internet a institutiei.
Sursa citata mentioneaza ca programarea candidatilor ale caror dosare vor fi selectate in vederea sustinerii interviului in fata comisiei de selectie va fi publicata ulterior. Initial, candidatii puteau sa depuna dosarele pana la data de 15 mai, ora 17,30, la sediul Ministerului Justitiei – Directia Resurse Umane, din strada Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti, etajul 2, camera 6, in format de hartie si electronic (CD), prin posta sau servicii de curierat, sau la adresa de e-mail dru@just.ro, cu confirmare de primire.

Ministrul Justitiei, Ana Birchall: Radu Mazare va fi extradat – LIVE TEXT

Potrivit MJ, poate fi desemnata candidat in numele Romaniei pentru functia de procuror european persoana care este cetatean roman, cu domiciliul in Romania; este procuror sau judecator cu o vechime in aceasta calitate de minimum 15 ani; este procuror cu grad profesional de Parchet de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau judecator cu grad profesional de curte de apel; are experienta practica relevanta in sistemul judiciar romanesc; cunoaste la un nivel tehnic avansat limba engleza sau franceza (cunoasterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulatie internationala reprezinta un avantaj).
"Dosarul de candidatura va cuprinde o scrisoare de candidatura in limba romana si limbile engleza sau franceza, un curriculum vitae european in limba romana si limbile engleza sau franceza, dovada indeplinirii conditiilor de vechime prevazute de lege, precum si dovada gradului profesional detinut, copii ale oricaror inscrisuri pe care candidatii le apreciaza ca relevante pentru a atesta experienta practica a acestora in sistemul judiciar romanesc", a informat MJ.
In urma sustinerii interviului, comisia selecteaza trei candidati, care vor fi inclusi in lista pe care ministrul Justitiei o va inainta Consiliului Uniunii Europene.

Adauga un comentariu