Actualitate

Ministerul Justiției, somat să plătească 390 de milioane de euro magistraților care și-au recuperat în instanță sporurile

Publicat: 18 feb. 2020

Ministerul Justiției trebuie să plătească, în perioada 2020-2024, aproximativ 390 de milioane de euro pentru drepturile salariale ale magistraților care și-au recuperat în instanță sporurile, a anunțat ministrul desemnat Cătălin Predoiu, la audierea sa în comisiile de specialitate.

„Legi necorelate și prost scrise în domeniul salarial au deschis calea acțiunilor în instanță pentru recuperarea a tot felul de sporuri, lămuriri de dispozitiv, dobânzi sau penalizări. Aceste hotărâri s-au rulat precum un bulgăre de zăpadă.

Estimările noastre, pe baza datelor pe care le avem din instituțiile pentru care Ministerul Justiției este ordonator principal de credite, sunt în sensul că pentru perioada 2020-2024 se vor plăti aproximativ 390,2 milioane de euro pentru drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești”, a declarat Cătălin Predoiu.

O altă cheltuială semnificativă în domeniul Justitiției este cea pentru diurne, transport și chirii.

În 2019, Ministerul Justiției, Ministerul Public și ICCJ au alocat și au cheltuit 45 de milioane de euro pentru aceste drepturi ale magistraților.

Adauga un comentariu