International

Ministerul libian al Afacerilor Externe, inconjurat de persoane INARMATE

Publicat: 29 apr. 2013
1

Mai multe persoane inarmate au incercuit cladirea Ministerului Afacerilor Externe din Tripoli, ieri, impiedicand functionarii sa intre in birourile lor, potrivit unor jurnalisti ai AFP.

Protestatarii cer epurarea ministerului de oficiali si ambasadori care au activat in perioada fostului regim al lui Muammar Gaddafi, potrivit agentiei de stiri Mediafax.

Un oficial al Ministerului Afacerilor Externe a deplans metodele „extrem de ofensatoare”, chiar daca revendicarile sunt „legitime”, subliniind ca acest lucru nu justifica „paralizarea activitatii intregului minister”.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat la fata locului, aproximativ 30 de vehicule, intre care mai multe dotate cu echipamente de aparare antaeriana, alaturi de zeci de persoane, au incercuit cladirea.

Analizata de Congresul General National (CGN), cea mai inalta autoritate publica din Libia, o lege privind excluderea politica a colaboratorilor fostului regim al lui Muammar Kadaffi, care risca sa afecteze numerosi oficiali de rang inalt, provoaca rumori in cadrul clasei politice libiene.

Protestatarii au afirmat ca vor urma actiunea pana ce vor obtine satisfacerea completa a revendicarilor lor, amenintand sa utilizeze aceasta metoda si in cazul altor ministere.

Excluderea politica este o obligatie, apreciaza unul dintre protestatari, declarand ca oficialii fostului regim ocupa mai multe posturi cheie, indeosebi in Ministerul Afacerilor Externe.

Recent, membrii CGN au fost incercuiti timp de mai multe ore de catre protestatari, care cereau adoptarea rapida a legii. Dupa incetarea asediului, coloana oficiala a presedintelui Congresului, Mohamed al-Megaryef, a fost tinta focurilor de arma, fara insa ca acest eveniment sa provoace victime.

Autoritatile libiene nu reusesc sa-si asigure influenta si puterea in aceasta tara, in fata numeroaselor militii inarmate.

Adauga un comentariu