Actualitate

Ministerul Sănătăţii a anunţat un nou caz de infectare cu COVID-19, în rândul angajaţilor

Publicat: 13 sept. 2020
sediul Ministerului Sănătății
Ministerul Sănătăţii a anunţat un nou caz de infectare cu COVID-19, în rândul angajaţilor

Ministerul Sănătăţii a anunţat un nou caz confirmat de infectare cu COVID-19 în rândul angajaţilor. Este vorba despre o persoană care a fost contact direct cu cazul depistat pozitiv în data de 11 septembrie, precizează instituţia într-un anunţ de presă. Astfel, de vineri până acum sunt trei cazuri de îmbolnăviri în rândul angajaţilor Ministerului Sănătății.

„Angajatul Ministerului Sănătăţii este uşor asimptomatic şi se afla în izolare, urmând a fi transportat la o unitate de boli infecţioase pentru evaluare. DSP Bucureşti a iniţiat  ancheta epidemiologică”, au adăugat reprezentanţii MS.

Ministerul Sănătăţii a anunţat un nou caz de infectare cu COVID-19, în rândul angajaţilor

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a identificat un alt caz de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaţilor. Este vorba de o persoană asimptomatică aflată în izolare. Instituţia menţionează că acest caz nu are legătură cu cazul anunţat vineri.

„Şi în acest caz, DSP Bucureşti va demara ancheta epidemiologica, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Ministerul Sănătăţii ia măsurile necesare pentru dezinfectarea/ igienizarea spaţiilor de birouri”, mai arată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, într-un anunţ de presă.

Un angajat al Ministerului Sănătăţii (MS) a fost confirmat cu noul coronavirus, acesta având simptome uşoare şi urmând să fie internat, a anunţat vineri instituţia. Spaţiile de lucru din clădirea centrală a MS vor fi dezinfectate şi igienizate.

„Începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la începutul acestei pandemii“

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vorbește despre necesitatea purtării măștii de protecție și păstrării distanței fizice în contextul începerii noului an  școlar mâine, 14 septembrie.

”Luna septembrie este o lună de provocare, începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la începutul acestei pandemii. Începutul școlii trebuie gestionat și trebuie gestionat în măsura respectării acelor reguli pe care trebuie să le știe toți părinții și să ni le însușim împreună cu copiii”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre noul an școlar

Ministrul Sănătății susține că purtatul măștii de protecție este obligatoriu la școală

„Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, în locurile aglomerate la ieșirea în curte. Dacă avem suspiciuni de existența unei boli cronice sau dacă avem suspiciuni prin existența unor aparținători acasă care au aceste patologii conexe, atunci un medic de familie sau medicul specialist poate recomanda ca acești copii să desfășoare activitate școlară online.

Rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii: haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectant, haideți să mergem pe acele circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor să păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la mască“, menționează Nelu Tătaru.

„Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul“

Ministrul Sănătăți ieste de părere că fiecare școală va adopta scenariul după care își va desfășura activitatea.

„Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul pe care își va desfășura activitatea de învățământ. În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă.

În condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție”, a mai spus Nelu Tătaru

Adauga un comentariu