Actualitate

Ministerul Sănătății a confirmat primul deces din cauza COVID-19 al unui cadru medical

Publicat: 07 apr. 2020

Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical. Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.
Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătății , Nelu Tătaru își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava. In prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

În urmă cu câteva zile o asistentă care lucra la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la secţia de Anestezie Terapie Intensivă – Chirurgie Cardiovasculară a decedat din cauza infecției cu coronavirus. Diferența dintre aceste două cazuri o face modul în care persoanele au contactat noul virus. Asistenta a fost infectată, cel mai probabil, în Turcia, unde a fost în vacanță iar ambulanțierul în timpul programului de muncă.
Adauga un comentariu