Eveniment-Social

Ministerul Sanatatii avertizeaza autoritatile locale

Publicat: 22 iun. 2012
Ministerul Sanatatii a solicitat directiilor de sanatate publica, serviciilor de ambulanta si unitatilor de primiri urgente activarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare, astfel incat riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate sa poata fi reduse. 
MS a cerut serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere. Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Pentru acest demers, in cadrul primariilor, a farmaciilor, in dispensare, scoli sau centre comerciale pot fi identificate, amenajate si marcate spatii cu aer conditionat unde se poate distribui apa populatiei.
De asemenea, directiile de sanatate publica trebuie sa verifice conditiile de asigurare a asistentei medicale in unitatile sanitare – asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, in special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de canicula, functionalitatea generatoarelor de rezerva, asigurarea  rezervelor de apa proprii ale unitatilor sanitare.
Se vor verifica conditiile igienico –sanitare, de cazare si alimentatie, din taberele scolare, precum si respectarea conditiilor igienico-sanitare din unitatile cu profil alimentar (depozitarea, prelucrarea si comercializarea produselor alimentare) si verificarea controlului medical periodic al persoanelor angajate in aceste unitati. 
In ultimele 24 de ore, la nivel national s-au inregistrat peste 6000 de apeluri telefonice la serviciile de ambulanta si SMURD. Numarul persoanelor cazute in strada se ridica la 169, acestea au fost transportate la spital, unde li s-a acordat ingrijire medicala. Pentru prevenirea incidentelor provocate de temperaturi extreme, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18, sa consume multe lichide, fructe si legume si sa evite consumul bauturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.


loading...

Adauga un comentariu