Local

Ministerul Sănătății se închide temporar! De vină este o ieșeancă!

Publicat: 14 mart. 2020

Testul unui funcționar al Ministerului Sănătății, suspectat de infecție cu noul coronavirus a ieșit pozitiv și, prin urmare, instituția a dispus o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au avut contact direct cu aceasta au fost testate sau sunt în curs de testare, autoizolate la domiciliu, scrie Mediafax. De asemenea, s-a dispus dezinfectarea birourilor din clădirea ministerului, iar programul de lucru de luni, marți și miercuri va fi suspendat, angajații lucrând de acasă.

În acest moment, persoana infectată cu Covid-19 se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, starea ei este bună, este ameliorată simptomatic. Persoanele cu care a intrat în contact de pe traseul Iași-București, în data de 12.03.2020, au fost testate, iar testul a ieșit negativ. Mai sunt așteptate și rezultatul de la probele membrilor familiei sale. Aceasta a venit din Dubai, dintr-o călătorie de agrement, iar persoanele cu care a luat contact acolo, de asemenea au fost testate, rezultatele fiind negative.

Ministrul Sănătății nu a intrat în contact direct cu această persoană, după ce s-a întors din călătoria din Dubai. Reamintim că Victor Costache a fost testat la Parlament, în data de 13.03.2019, iar rezultatul este negativ. Acesta nu se află în izolare, nefiind contact direct nici cu senatorul Vergil Chițac depistat pozitiv și nici nu a fost la ședința Biroului Politic al PNL, de luni, 9 martie 2020.

Activitatea la Ministerul Sănătăţii va fi suspendată în zilele de luni, marţi şi miercuri, ca urmare a confirmării cazului de coronavirus la o angajată.

”Testul unui funcţionar al Ministerului Sănătăţii, suspectat de infecţie cu noul coronavirus, a ieşit pozitiv şi, prin urmare, s-au luat măsuri stricte. S-a dispus o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au avut contact direct cu aceasta au fost testate sau sunt în curs de testare, fiind autoizolate la domiciliu. De asemenea, s-a dispus dezinfectarea birourilor din clădirea ministerului, iar programul de lucru de luni, marţi şi miercuri va fi suspendat, angajaţii lucrând de acasă”, a transmis, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

”Starea ei este bună, este ameliorată simptomatic. Persoanele cu care a intrat în contact de pe traseul Iaşi-Bucureşti, în data de 12.03.2020, au fost testate, iar testul a ieşit negativ”, au mai transmis autorităţile.

Comentarii
 • Ce titlu sugestiv aveți! Oamenii au vina ca sunt infestăti? Doar cei care o fac voit au vină
  A presa continua să mănânce ….
  Sper ca în situațiile de urgență să nu mai apar articole din tra astea de doi lei cu titluri de doi lei

 • La Iasi DSP e varza ,toate cluburile din Iasi sunt deschise ,e LAIFE .
  La Clubul Fratteli s-au infectat pe putin 100 de prosti .
  Se preconizeaza ca in 24 ore sa se extinda la ordinul miilor infectia si scapa urit de sub control pentru ca PNL si acolitii sai nu au vrut sa fie pregatiti de dezastru ,au cheltuit banii pe rachete balistice ,PE DATORIE
  La PNL doar betivani gen Mandolina .

Adauga un comentariu