National

Ministerul Sanatatii vrea sa deblocheze 2.766 de posturi in sistemul sanitar

Publicat: 17 iul. 2012
Ministerul Sanatatii intentioneaza sa deblocheze 2.766 de posturi din sistemul sanitar, in a doua jumatate a lunii august.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, din cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel national, 507 sunt repartizate medicilor, 1.218 asistentilor medicali si 928 pentru personal auxiliar (infirmieri, ambulantieri, brancardieri etc), scrie ziare.com.
„Este vorba de posturile care s-au vacantat dupa data de 1 ianuarie 2012, astfel incat ocuparea acestora nu determina un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate si cheltuielile de personal aferente sunt prevazute in bugetele de venituri si cheltuieli aprobate”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi.
Masura va putea fi aplicata in a doua jumatate a lunii august, dupa ce proiectul de act normativ va incheia perioada de dezbatere publica si va fi aprobat de Guvern.
In acest sens, Ministerul Sanatatii a postat, pe pagina de web www.ms.ro, la sectiunea Transparenta Decizionala, proiectul de Hotarare de Guvern privind ocuparea posturilor vacantate dupa data de 1 ianuarie de personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar si personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unitatile sanitare din reteaua MS si unitatile sanitare al caror management a fost transferat la autoritatile administratiei publice locale.
Aceasta masura urmareste diminuarea deficitului de personal deja existent in sistemul sanitar.
Pe parcursul a trei ani, 21.216 posturi au fost vacantate, iar in prima jumatate a anului 2012 s-au vacantat 2.766, astfel creandu-se un spatiu bugetar care permite ocuparea acestora pentru un segment absolut necesar al categoriilor profesionale care activeaza in unitatile sanitare.
In primavara acestui an, Ministerul Sanatatii a mai deblocat 500 de posturi in sistemul sanitar atat in unitatile din reteaua proprie, cat si in cele care sunt administrate de autoritatile locale.


loading...

Adauga un comentariu