National

Ministerul Transporturilor a demis Consiliul de Administratie de la Aeroporturi Bucuresti

Publicat: 29 mai 2014
1

Ministerul Transporturilor a demis joi administratorii CN Aeroporturi Bucuresti si a numit un CA interimar, a anuntat Fondul Proprietatea, actionar minoritar al companiei care administreaza aeroporturile Capitaleil.

Citeste si Zeci de ieseni, umiliti pe pista Aeroportului Baneasa

MT sustine ca „exista dovezi” ca AGA a avut loc fara respectarea prevederilor legale. Administratorii inlocuiti sunt Radu Merica (presedintele CA), Liviu Radu (director general), Marius Bodea, Bogdan Gaurean si Adrian Cighi.

Citeste si Aeroportul Iasi, monitorizat de Consiliul Concurentei

Schimbarea vine in conditiile in care rezultatele raportate de companie in 2013 sunt „foarte incurajatoare”, profitul net crescand cu 35,5%, la 71,96 milioane lei si traficul de pasageri „incepand sa arate semne de accelerare” in urma introducerii unor rute noi in a doua jumatate a anului 2013, potrivit sursei citate.

Citeste si ATERIZARE de URGENTA pe Aeroportul Otopeni

Vanzarile Aeroporturi Bucuresti ar urma sa creasca cu 4,8% in acest an, de la 645,8 milioane lei la 676,8 milioane lei, dar profitul anticipat este de 2,2 ori mai mic, avand un nivel bugetat de 25,3 milioane lei, de la un castig de 56,3 milioane lei in 2013, potrivit unui raport FP, actionar cu o participatie de 20% la compania controlata de stat, prin Ministerul Trasporturilor.

Adauga un comentariu