Eveniment-Social

Ministerul Transporturilor a suspendat subventiile pentru veteranii de razboi din Iasi

Publicat: 08 ian. 2013
1

Peste 6.000 de veterani si vaduve ale veteranilor nu beneficiaza in aceasta perioada de reduceri pentru calatoriile interne, desi aceasta facilitate le este reglementata prin lege.
Conform legii, veteranii de razboi si vaduvele acestora, care locuiesc în mediul rural, au dreptul, în cursul unui an calendaristic, la 12 calatorii interne, dus-întors, gratuite, pe mijloacele de transport auto, daca nu exista posibilitatea sa calatoreasca pe calea ferata, sau la 12 calatorii interne gratuite, dus-întors, pe caile fluviale. Notiunea de transport rutier în traficul national este definita ca fiind transportul rutier care se efectueaza între doua localitati situate pe teritoriul României, fara a depasi teritoriul statului.
„Nu reusim sa beneficiem de aceste reduceri, cu toate ca numarul cererilor depuse de noi este foarte mare. Institutiile in cauza vin cu scuza ca Ministerul Transporturilor nu le deconteaza tichetele pentru reduceri. In aceasta situatie se afla peste 6.000 de veterani si neveste ale acestora. Ultimul raspuns negativ din partea lor a fost primit la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut”, a declarat vicepresedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi filiala Iasi, Pintea Petru.
In urma cu aproximativ patru ani, pe raza judetului Iasi au fost depistate mai multe grupuri de persoane ce achizitionau cupoane de calatorie gratuita de la pensionari, veterani de razboi si vaduvele acestora. Aceste grupuri infractionale vindeau cupoanele operatorilor de transport persoane, castigand sume importante de bani. Problema a aparut odata cu decontarea tichetelor gratuite, astfel ca in perioada iunie – decembrie 2009, cinci firme din Iasi au cerut decontul pentru sume cuprinse între 448.248 si 2.238.485 lei.

Comentarii
  • Domnilor nu mai dati informatii false. Nu Ministerul Transporturilor nu mai acorda facilitatile. Cititi legea 2*1/2**2 si o sa vedeti ca datorita fraudelor s-a legiferat ca subventia se va acorda pe baza unor carduri ce se vor distribui pina in 2*** pentru veterani si pensionari. Pina atunci nu mai fiti rau intentionati ca poate o sa va sanctioneze si pe voi cineva,

  • la asociatia asta s-au perindat fel de fel de angajati dubiosi;in ultima perioada era o baba urita si rea,dar smechera de crapa chelea;era mare mestera la fraude; saracii veterani primeau prin diverse persoane imputernicite in fals biletele cu reducere,dar banii se imparteau intre baba,
    imputernicit,firma de transport si functionarul cu decontarea.
    politia si parchetul au fost anuntati,dar masuri ioc; asa ca mai bine nu le mai da subventii,ca le fraudeaza cu nerusinare.

  • Situatie asemanatoare in cursul anului 2oll am avut-o si noi toti veteranii de razboi di or.tg.frumos si cei de la comunele din jur.Anul acesta iarasi vom fi furati kla fel de un nemernic de animal ce este el in locul lui Rau care a decedat la sfarsitul anului 2olo.Nici nu-l cunoastem se aude ca e un strigoi pe nume de Ciocan Mihai din Or.Tg.Frumos.

  • Unde-l putem gasi pe mafiotul ala de Ciocan Mihai care este in locul decedatului de Rau din Tg.Frumos ca sa-l intreb cum stiu eu despre celke ce a facut el cu veteranii de razboi in anul 2ol2,am inteles ca se fereste tot timpul de a fi contactat de cineva.

Adauga un comentariu