Eveniment-Social

Ministerul Transporturilor primeste mandat pentru construirea autostrazii Iasi – Campia Turzii

Publicat: 17 mart. 2013
1

@ Guvernul Romaniei va promulga o hotarare prin care Ministerul Transporturilor va fi mandatat sa realizeze autostrada Iasi – Campia Turzii, noua varianta a proiectului de autostrada care ar fi trebuit sa ajunga la Targu Mures

Ministerul Transporturilor va prelua in aceasta saptamana proiectul autostrazii Iasi – Campia Turzii. Prezent la Iasi, Relu Fenechiu a anuntat ca Guvernul Romaniei va promulga o hotarare prin care ministerul din subordine va fi mandatat pentru realizarea autostrazii care ar urma sa ajunga pana la autostrada Transilvania. Ministrul transporturilor a explicat modificarile survenite in proiectul initial de autostrada, care trebuia sa lege Iasul de Targu Mures. „Nu ne intereseaza sa ajungem pana la Targu Mures, pentru ca autostrada construita de Bechtel este pana la Campia Turzii si nu vrem sa ajungem de la Iasi la Targu Mures, iar de acolo sa nu avem autostrada. Premierul Victor Ponta a afirmat la Iasi, si in alte imprejurari, ca autostrazile sunt resortul departamentului pentru marile proiecte. Dar in ce priveste autostrada Iasi – Targu Mures, va desemna Ministerul Transporturilor sa se ocupe de acest proiect. Procedura nu este simpla, pentru ca in Romania nu s-a facut un proiect asemanator in parteneriat public – privat”, a declarat Relu Fenechiu, Ministrul Transporturilor. Acesta a precizat ca, dupa primele estimari, costurile pentru construirea autostrazii ar ajunge undeva la 4 miliarde de euro pentru 350 kilometri de sosea. Pe de alta parte, Fenechiu a anuntat ca ministerul pe care il conduce va inainta si un proiect pentru construirea variantei scurte a soselei de centura pentru Iasi. Acesta a adaugat ca se va realiza si extinderea noii piste a Aeroportului International Iasi de la 2.400 la 3.200 de metri.

Comentarii
  • daca n-ati pune niste poze atat de penibile …v-ar lua lumea mai in serios! asa nu dovediti decat ca sunteti niste cretini. nu-l apar pe Fenechiu …este un sacal.

  • “Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, si-a asumat faţă de reprezentanţii FMI conform Hotărârii de Guvern privind funcţionarea instituţiei pe care o conduce pentru finalizarea selecţiei managerilor privaţi la companiile din subordinea ministerului( cel mai tarziu sfarsitul lunii februarie-2013).
    “Intenţionez ca în cel mai scurt timp să avem manageri privaţi la CFR Marfă şi CFR Călători, şi îmi voi asuma angajamentul faţă de FMI , pentru a avea management privat la toate companiile”, a declarat ministrul.”

    TAROM ARE MANAGER PRIVAT,CFR INFRASTRUCTURA ARE MANAGER PRIVAT, CFR MARFA ARE MANAGER PRIVAT, LA CFR CALATORI SE CONTINUA JAFUL, DE CE DL. FENECHIU ?

Adauga un comentariu