Magazin

Ministerul Transporturilor vrea sa mareasca viteza maxima la 70 km/h în unele localitati

Publicat: 14 aug. 2012
1

Vesti excelente pentru cei care circula des pe unele portiuni ale E81, E58, E578, E581 si E70: Ministerul Transporturilor vrea sa mareasca limita de viteza la 70 km/h în mai multe localitati în vederea fluidizarii traficului.   
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii discuta cu partenerii sai posibilitatea de a mari limita de viteza de la 50 la 70 km/h în unele localitati din România, informeaza Mediafax. Aparent, autoritatile sunt multumite de efectul limitei de viteza de 70 km/h instituite pe DN1 si vor sa le ofere soferilor aceleasi libertati si pe raza altor localitati. Tronsoanele pe care se are în vedere ridicarea limitarii de viteza sunt E 81 (Halmeu – Livada – Satu Mare), E 58 (Livada – Baia Mare – Dej), E 578 (Saratel – Reghin), E 581 (Bârlad – Albita) si E 70 (Craiova – Caracal – Alexandria).
„În anii care au trecut de la ridicarea limitei de viteza la 70 kilometri pe ora în localitatile de pe DN 1, între Bucuresti si Predeal, soferii români au dat dovada de maturitate si nu au abuzat, în marea lor majoritate, de aceasta prevedere. Daca în localitati precum Comarnic, Azuga sau Busteni se circula în conditii bune cu limita de 70 km/h, nu vad de ce nu am putea extinde aceasta prevedere si pe alte drumuri”, sustine Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi.
Pe viitor, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii vrea sa implementeze aceasta masura si în alte coridoare de drum european, cum ar fi E 671 (Satu Mare – Timisoara), E 60 (Oradea – Brasov), E 81 (Satu Mare – Pitesti), E 58 (Dej – Suceava), E 85 (Suceava – Bucuresti), E 583 (Sabaoani – Iasi), E 68 (Nadlac – Brasov), E 578 (Reghin – Chichis) si E 70 (Moravita – Craiova), mai precizeaza sursa citata de Mediafax. Pâna la aplicarea efectiva a acestei masuri, care va fi semnalizata cu indicatoarele de rigoare, limita de viteza aplicata pe raza localitatilor specificate ramâne 50 km/h.

Comentarii
Adauga un comentariu