Stiri Turism

Ministerul Turismului vrea o noua marca pentru pensiunile traditionale. Care sunt avantajele

Publicat: 13 sept. 2019

Pentru ca notiunea de agro turism si-a pierdut semnificatia in Romania, ministerul Turismului propune ca pensiunile traditionale sa poarte marca “autentic romanesc”.

Asa, ar putea fi deosebite de restul, iar oaspetii ar sti ca unitatile respecta arhitectura veche, ofera mancare de-a noastra si organizeaza, pentru turisti, activitati ce-i definesc pe romani. Proiectul, este inca in lucru.

Gospodaria lui Ion Anghel din Vama Buzaului judetul Brasov – este una dintre putinele care mai respecta specificul zonei. Casa construita din barne de lemn, netencuita, cu prispa si lavite, este preferata de oaspeti.

Ion Anghel, proprietar gospodarie: “N-au nevoie de televizoare, n-au nevoie de nimic. Liniste. Liniste si mirosul… Mirosul de padure, mirosul de brad, de casa, asa cum arata ea, e o plapuma pentru suflet, e o plapuna pentru suflet”

Ministerul Turismului isi propune ca astfel de locuri sa primeasca marca “autentic romanesc”.

La atestare vor fi luate in calcul arhitectura pensiunii, materialele de constructie, vestimentatia personalului, mancarea servita, dar si activitatile in care sunt implicati turistii.

Maria Anghel – de pilda – a pastrat in casa de oaspeti blidarul, lada de zestre, lampasul si toalele de lana tesute in razboi.

Maria Anghel, proprietar gospodarie: “Foarte multi straini prefera si nici nu putem sa le facem placerea la toti care doresc sa vina sa stea in camerele astea taranesti”.

Alin Puiu, ghid turistic: “Oamenii au inceput sa se sature de marile destinatii, de aglomeratie si cauta experiente, mai mult decat o vizita simpla, cauta o amintire, poate un suvenir facut de un localnic, ceva unic.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit