Actualitate

Miniştrii din Guvernul Ciucă sunt audiaţi în comisiile de specialitate din Parlament

Publicat: 24 nov. 2021
Nicolae Ciucă, premierul desemnat susține o conferință de presăî
Ministerul Sănătății va primi mai mulți bani după rectificarea bugetară

Au început audierile miniştrilor din Guvernul Ciucă. Aceștia sunt audiaţi în comisiile de specialitate din Parlamentul României. Pe lângă faptul că avizurile sunt doar consultative, majoritatea de care dispun cele trei partide este una care nu crează suspiciuni la modul în care vor vota cei din comisiile de specialitate.

În urma audierilor, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat. Joi urmează să aibă loc votul de învestire a Cabinetului Ciucă

Miniştrii din Guvernul Ciucă sunt audiaţi în comisiile de specialitate din Parlamentul României

Primul care a intrat la audieri este ministrul propus al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ulterior este ministrul Culturii, Lucian Romașcanu dar și ministrul Sportului, Eduard Novak.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi, la Parlament, lista Cabinetului PNL – PSD – UDMR şi programul de guvernare pentru care va cere votul de încredere al Legislativului. La depunerea listei, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis a făcut şi câteva declarații:

Este pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiții vor fi în conformitate cu 7% din PIB. PNRR reprezintă axul programului de guvernare și în acest sens, împreună cu echipa guvernamentală suntem obligați și condiționați în același timp să respectăm liniile din PNRR și acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă.

O altă măsură este aceea prin care să sprijinim eliminarea decalajului între comunitățile locale și în felul acesta vom pune în aplicare Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny. În momentul acesta are o sumă alocată de aproximativ 50 de miliarde până în anul 2028. (…) Avem ca măsură prioritară legarea regiunilor istorice prin infrastructură rutieră și feroviară și conectarea la coridoarele pan-europene. Pe pachetul de măsuri sociale este pentru prima dată când se mărește indemnizația socială minimă de la 800 de lei la 1.000 de lei. Vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%, pentru pensionarii care beneficiază de o pensie între 1.000 și 1.600 de lei se va asigura în luna ianuarie un ajutor de 1.200 de lei. (…) a menționat Nicolae Ciucă, premierul desemnat.

În schimb, Nicolae Ciucă a vorbit și despre programul de guvernare care a fost convenit în urma negocierilor dintre PNL, UDMR și PSD.

Iată lista de miniștri propuși de PNL-PSD-UDMR

Listă care a fost depusă aseară de premierul Nicolae Ciucă conține nume de miniștri din partea PSD, PNL și UDMR. Vorbim despre nume surpriză dar și persoane deja consacrate în spaţiul public cum ar fi Gabriela Firea sau Sorin Grindeanu:

Lista Guvernului Ciucă
Prim-ministru: Nicolae Ciucă
Vicepremier: Kelemen Hunor
Vicepremier: Sorin Grindeanu

Miniștrii PSD

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu
Ministerul Apărării: Vasile Dîncu
Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu
Ministerul Muncii: Marius Budăi
Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea
Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu
Ministerul Economiei: Florin Spătaru
Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila
Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL

Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu
Ministerul Energiei- Virgil Popescu
Ministerul de Interne- Lucian Bode
Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu
Ministerul Educației – Sorin Câmpeanu
Ministerul Digitalizării – Florin Roman
Ministerul IMM-urilor și Turismului – Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR

Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila
Ministerul Mediului: Tanczos Barna
Ministerul Sportului: Eduard Novak

Comentarii
  • curalitia pulii pleaca ai nostri vin ai nostri,aceleasi fete care au mai plimbat aerul prin ministere,oameni buni la toate unde-s tinerii scoliti in occident,tot cu ragalii dambovitene bleah e proasta populimea ca-i mai voteaza! psd=pnl aceeasi mizerie

Adauga un comentariu