Actualitate

Miniștrii Guvernului Cîțu se vaccinează public anti-Covid-19 – VIDEO

Publicat: 20 ian. 2021
Membrii din Cabinetul lui Florin Cîțu s-au imunizat anti-Covid-19
Membrii Cabinetului Cîțu s-au imunizat împotriva noului coronavirus

Miercuri, 20 ianuarie 2021, toţi membrii Cabinetului Florin Vasile Cîtu se vaccinează public anti-Covid-19, Vicepremierii și miniștrii Cabinetului Cîțu se imunizează împotriva noului coronavirus.

Astăzi, la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila” au sosit miniştrii, unde au fost aşteptaţi de două asistente. Asfel, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, vicepremierii Kelemen Hunor și Dan Barna, dar şi ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Năzare au fost primii imunizaţi.

Membrii Cabinetului Florin Cîțu s-au vaccinat public

Vicepremierii și miniștrii Guvernului au început vaccinarea, de la ora 10.00, la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila”.

Sosirea membrilor Guvernului la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila” se va face în grupuri de doar patru persoane, la un interval de circa 20 de minute.

Primii sosiți să se vaccineze au fost ministrul de Interne, Lucian Bode, vicepremierii Kelemen Hunor și Dan Barna, și ministrul de Finanțe, Alexandru Năzare. De asemenea, s-au vaccinat ministrul Justiției, Stelian Ion și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul Florin Vasile Cîțu s-a vaccinat sâmbătă, iar președintele României, Klaus Iohannis s-a imunizat vineri, în prima zi a etapei a doua.

Lucian Bode: „M-am vaccinat pentru că este singura modalitate de a scăpa de pandemie”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri, 20 ianuarie 2021, faptul că s-a vaccinat cu încredere în ştiinţă, fiind unica modalitate de a scăpa de pandemia cu Covid-19 şi de a reveni la o viaţă normală.

„M-am vaccinat având un sentiment de încredere, încredere în ştiinţă, pentru că eu consider că este singura modalitate de a scăpa de această pandemie, încredere că suntem pe drumul cel bun, pentru a ne recâştiga dreptul la o viaţă normală, la viaţa pe care o aveam înainte de această pandemie”, a precizat Bode.

El a mai adăugat că revenirea rapidă la normalitate depinde de numărul celor care se vor imuniza în această perioadă.

„Decizia de a se vaccina aparţine fiecărui cetăţean, însă, de numărul celor care se vor vaccina depinde foarte mult dacă revenirea la normalitate va fi una rapidă sau va fi una mai lentă. Îi îndemn pe toţi românii să se vaccineze, indiferent că nu au contactat această boală sau au trecut prin boală aşa cum am trecut şi eu”, a adăugat ministrul de Interne.

Ministrul de Externe, mesaj emoționant după vaccinare

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj emoționant după ce s-a vaccinat: „Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit anul trecut, înainte ca mama mea să moară pentru ca nu am putut să o îmbrățișez și să o sărut”.

„Am să dau un mesaj personal. Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza COVID-19, ci din cauza unei alte afecțiuni. În toată viața sa profesională mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii și virusuri periculoase și am învățat de la ea și din cărțile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populației. Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit anul trecut, înainte ca mama mea să moară pentru ca nu am putut sa o îmbrățișez și să o sărut”, spune Bogdan Aurescu.

El a făcut de asemenea o completare, fiind un apel pro-vaccinare.

„Vă rog să decideți să vă vaccinați. În felul acesta vă puteti îmbrățișa fără grijă parintii și bunicii, în felul acesta vom fi cu toții sănătoși și vom putea să circulam peste granițe fără grijă. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a asigura călătoria fără probleme a cetățenilor români în afara țării”, adaugă ministrul de Externe.

Adauga un comentariu