Actualitate

Miniştrii USR ameninţă că nu votează bugetul!

Publicat: 10 feb. 2021
ministri USR
Miniștrii USR din Guvernul Florin Cîțu

Miniştrii USR ameninţă nu votează bugetul pentru 2021, susțin surse politice. Sunt certuri în coaliţie pe această temă, bugetul urmând a fi pus miercuri, 10 februarie, în transparenţă decizională.

Miniştrii USR ameninţă că ei nu vor vota proiectul de buget pe acest an, pentru că este unul auster fiind tăieri de bani extrem de mari, unele dintre ele la Ministerul Economiei, dar şi la Ministerul Sănătăţii.

Totodată, este revoltă şi în rândul membrilor Cabinetului Florin Cîţu. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că îşi va da demisia, dacă ministerul nu va primi un buget mai mare.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că bugetul pe anul 2021 este unul de care nimeni nu este mulţumit, dar este „un buget de responsabilitate”.

„Este un buget de care nimeni nu este mulţumit, dar este un buget de responsabilitate, este un buget prin care România trebuie să se reaşeze pe direcţia de repornire economică şi de redresare din criză”, a declarat Dan Barna.

PSD nu va vota bugetul

PSD nu va vota bugetul pe 2021, anunță președintele formațiunii politice, Marcel Ciolacu. Liderul social democrat a declarat că este un buget de austeritate și afirmă că tăierea sporurilor bugetarilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă.

„Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România. S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate . Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Am venit cu un buget alternativ“

Președintele social democraților a precizat că PSD a adus mai multe amendamente și a propus și un buget alternativ.

„Categoric, nu vom vota! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare. Au găsit anumite soluții de tăieri. Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”, a menționat Marcel Ciolacu.

„Marile reforme le faci când ai o provocare majoră“

Liderul social democrat a explicat de ce nu a eliminat PSD-ul sporurile cât a fost la putere și nu a făcut reformele despre care vorbește acum.

„Marile reforme le faci când ai o provocare majoră. În guvernările PSD, noi am lăsat România în noiembrie cu un deficit bugetar de 2,8%. S-au plătit facturile și pe urmă, într-o lună de zile, am intrat cu un deficit de 4%. Domnul Cîțu și cu domnul Orban au luat decizia de a returna TVA-ul, fără să se facă controale la ANAF, a fost de fapt o decizie politică, pentru că sperau ei să aibă alegeri anticipate”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • O familie face investitii cand este pe plus, nu cand traieste de azi pe maine. La fel si statul trebuie sa gandeasca, dar cand sunt doar idioti in frunte … Prielnic in aceste momente sunt punerea unor baze solide legislative, nu taierea veniturilor.

Adauga un comentariu