International

Ministru norvegian, despre refugiati: Iisus ne-ar fi sprijinit legile draconice pentru azil

Publicat: 05 nov. 2015
1

Un ministru norvegian, membru al partidului anti-imigranti Partidul Progresului, a starnit consternare dupa ce a afirmat ca Iisus ar fi fost de acord cu legi draconice ale azilului.

Sylvi Listhaug, ministrul pentru Alimentatie si Agricultura, a aratat ca Iisus ar fi fost de acord cu sprijinirea refugiatilor sirieni prin finantarea taberelor de refugiati din Turcia, Iordania si Liban – unde aceeasi suma ar ajuta mai multe persoane.

„Iisus era interesat de ajutorarea cator mai multi oameni – si in Norvegia nu putem sa ajutam chiar asa de multi”, a afirmat aceasta.

Listhaug a facut declaratiile dupa ce a dezvaluit ca se gandeste sa paraseasca Biserica Norvegiei, dupa ce conducatorul acesteia a criticat decizia Guvernului de a reduce ajutoarele externe.

In ultimele zile, tot mai mult imigranti ajung in Norvegia dinspre Rusia, arata sursa citata. Numai marti dinspre Rusia au venit 196 de imigranti, potrivit politiei norvegiene.

Norvegia construieste un adapost temporar pentru acestia in aeroportul din apropiere, insa a anuntat pe retelele de socializare ca imigrantii risca sa fie trimisi inapoi in tarile de origine, nu in Rusia, in incercarea de a descuraja intrarea acestora in tara. Unele voci sustin ca ar trebui luata in considerare chiar inchiderea granitei cu Rusia.

Adauga un comentariu