National

Ministrul Agruculturii despre modul in care a afectat grindina culturile: Natura ne-a depasit

Publicat: 01 mai 2019

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre sistemul antigrindina, dar si despre fenomenele meteo periculoase ce au afectat mai multe culturi din judetul Prahova. Ministrul Agriculturii s-a deplasat in judetul Prahova, pentru a verifica culturile agricole, lovite de furtuna si grindina in cursul zilei de ieri. 

Meteorologii, despre tornada din Calarasi:  Ar trebui sa ne obisnuim cu astfel de fenomene

”Ieri, dupa cum bine stiti, in aceasta zona au fost declansate 16 rachete. Din nefericire, natura ne-a depasit in viteza noastra de reactie pentru ca din cele relatate de specialistii care conduc sistemul si au fost la originea realizarii acestui sistem anti-grindina, au spus ca formatiunile de grindina s-au realizat la 11.000 de metri, iar rachetele sunt active pana la 8.000 de metri. Iata ca natura ne-a depasit”, a declarat Petre Daea. 

Ministrul Agriculturii se afla la Urlati, la o ferma ce se intinde pe aproximativ 94 de hectare. ”La fata locului, constat ca o jumatate din suprafata de cultura a fost afectata din cauza furtunii si a grindinii. Este compromisa in buna parte recolta din acest an. Cu specialistii am stabilit masurile tehnici ce se pot lua imediat pentru a salva cultura”, a mai precizat Daea.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit