Actualitate

Ministrul Cătălin Drulă nu îi cere scuze premierului Florin Citu, după ce l-a jignit: „Ce s-a spus atunci, s-a spus. Poate fiecare am exagerat”

Publicat: 21 apr. 2021
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Cătălin Drulă, a menţionat miercuri, 21 aprilie 2021, faptul că fiecare persoană greşeşte şi poate a exagerat. Intervenţia oficialului a avut loc în contextul conflictului cu premierul României, Florin Vasile Cîțu, după ce l-a numit pe acesta „zombie politic”

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Cătălin Drulă, a menţionat miercuri, 21 aprilie 2021, faptul că fiecare persoană greşeşte şi poate a exagerat. Intervenţia oficialului a avut loc în contextul conflictului cu premierul României, Florin Vasile Cîțu, după ce l-a numit pe acesta „zombie politic”. De asemenea, ministrul a spus că săptămâna trecută, coaliţia de guvernare a trecut printr-un moment dificil, iar „ce s-a spus atunci, s-a spus”. Totodată, Florin Cîțu a refuzat să zică ce au discutat la acel moment, invocând caracterul privat al discuţiei.

„Săptămâna trecută, coaliţia de guvernare a trecut printr-un moment greu. Ce s-a spus atunci, s-a spus. Poate fiecare am exagerat. Nu vreau să mai redeschidem răni. Am avut discuţii şi în privat cu premierul, care vor rămâne private. Eu sunt un om de echipă şi loial când funcţionăm ca o echipă. Important e actul de guvernare în beneficiul românilor. Avem enorm de muncă şi la ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, şi în toate domeniile. Această coaliţie a găsit resursele de a continua programul de guvernare”, a afirmat Cătălin Drulă.

Acesta a subliniat că Executivul PNL-USR PLUS-UDMR are puterea de a reforma această ţară şi de a pune pe baze solide dezvoltarea României în deceniul imediat următor.

Cum a reacţionat Florin Cîțu, după ce a fost numit „zombie politic” de ministrul Cătălin Drulă

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîţu a afirmat, miercuri, 21 aprilie 2021, făcând referire la declaraţia ministrului Cătălin Drulă care l-a numit ”zombie politic”, că ”este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii”.

Florin Cîţu a fost interpelat, astăzi, dacă ministrul Cătălin Drulă şi-a cerut scuze pentru declaraţiile pe care le-a făcut, numindu-l ”zombie politic” şi a afimat: ”Eu am spus cum îi voi reevalua pe miniştri, până la urmă este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii”.

La insistenţele jurnaliştilor, Cîţu a spus: ”V-aţi obişnuit că nu spun ce discut în privat cu partenerii mei”.

Cătălin Drulă, vicepreşedinte USR PLUS şi ministru al Transporturilor, l-a criticat dur pe premierul Florin Cîţu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu, într-un interviu pentru G4Media. ”Un zombie politic”, l-a caracterizat Drulă pe Cîţu.

Miniștrii care l-au criticat pe Florin Cîțu

Mai mulți miniștri din Cabinetul condus de Florin Cîțu l-au criticat pe premier, printre aceștia numărându-se Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ciprian Teleman si Dan Barna.

Cătălin Drulă: „Cîțu, un zombie politic”

Revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății de către premierul Florin Cîțu, fără negocierea în prealabil în coaliția de guvernare, a fost „un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional”, a declarat Cătălin Drulă, vicepreședintele USR-Plus într-un interviu acordat g4media.

„Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție”, a spus Drulă. „Acest comportament în care răstorni masa pentru că te simți sfidat, în care întotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilalți – deși USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial decât propriul partid – este un comportament de anti-lider, este o dezamăgire, o spun direct”, a declarat Drulă.

Claudiu Năsui: Azi, Mafia din sistemul de Sănătate a câștigat

„Demiterea unui ministru nu pare mare lucru, dacă ne uităm la ultimii 31 de ani. Pleacă unul, vine altul, iar sistemul acesta de cumetrii, și numesc aici, din păcate, statul român, merge „tot înainte, că înainte era mai bine”, lejer, spre pensia specială”, a reacționat miercuri ministrul Economiei, Claudiu Năsui, după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Cîțu.

„Iată că mafia din sănătate a câștigat și azi. A câștigat pe linie toate luptele, nu ne mirăm. Presiunea infernală la care a fost supus Vlad Voiculescu a fost făcută de acest sistem, care, vă zic din proprie experiență, se urcă pe cadavre să rămână mufat la banii din taxele și impozitele plătite de fiecare om care lucrează în România. Bani ai nimănui, bani dați sub semnături din acest sistem grotesc”, spune ministrul Năsui.

Ciprian Teleman: Cîțu a picat un test de leadership

Ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Ciprian Teleman, afirmă că ”premierul a picat un test de leadership”. ”A ales calea scurtă de a scăpa de o grijă în loc să aleagă calea mai anevoioasă a comunicării şi a colaborării”.

Dan Barna: Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS

Vicepremierul Dan Barna a anunțat că Alianța USR-PLUS nu îl mai susține pe premierul Florin Cîțu. El a cerut o întâlnire de urgență a liderilor Coaliției pentru a decide retragerea sprijinului politic al acestuia după „decizia unilaterală și imatură politic” de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Comentarii
Adauga un comentariu