Scena artistica din Romania

Ministrul Culturii deplage moartea actorului George Motoi

Publicat: 04 mart. 2015
3

Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, deplange intr-o postare pe Facebook moartea actorului George Motoi.

„Am aflat cu tristete ca, in aceasta dimineata, s-a stins actorul si regizorul George Motoi”, mentioneaza ministrul, amintind rolurile pe care artistul le-a interpretat — „Alex Lapusneanu”, in „Despot Voda”, „Vlaicu Voda”, in spectacolul cu acelasi titlu, si de „Maximilian”, in „Coada”, sau „regia pentru aproape 20 de spectacole care s-au jucat in toata tara, iar filmografia sa numara peste 40 de roluri”.

Vezi si GEORGE MOTOI a murit

„George Motoi a fost premiat in cadrul Festivalului National de Teatru si in cadrul Festivalului de la San Remo. A fost distins cu Diploma „Artist de Onoare al Filmului Romanesc”, cu „Premiul de Onoare pentru intreaga activitate”, acordat de TIFF, si cu Meritul Cultural in Grad de Cavaler, acordat de presedintele Ion Iliescu, in 2004. Condoleante familiei! Dumnezeu sa il odihneasca!”, spune Vulpescu.

Actorul George Motoi a incetat din viata, a anuntat fiica acestuia printr-un mesaj postat miercuri pe Facebook.

„Tatal meu si-a trait viata cu discretie si demnitate, pretuind fiecare clipa frumoasa si invatand din greseli, cu bucurie si fara regrete. La fel a ales sa paraseasca aceasta lume, discret si demn. M-a rugat sa-i promit ca voi pastra discretia asupra bolii si asupra trecerii lui in nefiinta. Am de gand sa-mi respect aceasta promisiune si va rog si pe voi sa ma ajutati sa fac acest lucru. Drum bun, tata, spre ceruri! Drum bun, George Motoi, spre ceruri!”, se arata in mesajul postat pe Facebook de fiica actorului, Raluca, potrivit agerpres.

Adauga un comentariu