National

Ministrul Daniel Barbu a depus plangere impotriva celor care i-au vandalizat masina

Publicat: 18 oct. 2013
1

Ministrul Culturii si Cultelor, Daniel Barbu, a depus la politie o plangere impotriva celor care i-au lovit masina pentru recuperarea prejudiciului, informeaza Romania TV.

Daniel Barbu a depus plangerea in numele ministerului, care se va constitui parte civila impotriva agresorilor in vederea acoperirii daunelor, deoarece masina este proprietatea Ministerului Culturii.

Totodata, a fost inregistrata si o plangere pentru distrugere facuta de catre soferul lui Barbu, cel care este responsabil pentru starea masinii ministerului.

Noua persoane au fost identificate in urma incidentului de joi seara, din Centrul Istoric, in care opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana au spart luneta masinii ministrului Daniel Barbu, doua dintre acestea au fost audiate, iar celelalte sapte vor fi citate sa dea declaratii.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Emilia Mihai, a declarat vineri, pentru Mediafax, ca barbatul care a spart luneta masinii in care se afla ministrul Culturii si o alta persoana au fost audiati la Sectia 10 Politie inca de joi seara, acestia fiind gasiti de politisti in zona in care s-a produs incidentul. De asemenea, joi seara a fost audiat si soferul ministrului Culturii.

Alte sapte persoane care ar fi participat la agresiune urmeaza sa fie citate si audiate de politisti. Totodata, in cursul zilei de vineri urmeaza sa fie audiati aproximativ 40 de martori, a precizat Emilia Mihai.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa, joi seara, in Club A, in Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturala, a fost huiduit de cateva zeci de protestatari fata de proiectul Rosia Montana, care au intrat in local si nu l-au lasat ulterior sa plece, spargandu-i luneta masinii.

Comentarii
Adauga un comentariu