National

Ministrul de Finante despre „gaura” din buget: “E prima data cand veniturile scad atat de mult”

Publicat: 10 ian. 2017
1
Noul ministru de Finante acuza vechiul Executiv de lipsa de profesionalism spunand ca nu-si aminteste cand veniturile bugetare au scazut atat de mult ca anul trecut. El a explicat ca, cel mai probabil, diferenta vine de la esecul atragerii de fonduri europene.
Ministrul de finante Viorel Stefan a acuzat marti ca a fost o „minciuna grosolana” a guvernului Ciolos cand spunea ca tara merge bine si a spus ca anul trecut trebuia facute rectificari negative, nu pozitive.
Viorel Stefan a explicat ca, potrivit datelor preliminare privind executia bugetara pe 2016, incasarile la bugetul de stat au fost mai mici decat programarea bugetara de la inceputul anului si de la rectficarile bugetare. El a explicat ca, cel mai probabil, diferenta vine de la esecul atragerii de fonduri europene.
„Este prima data cand se intampla ca veniturile bugetare sa cada atat de mult. Nu-mi amintesc ultimul an cand veniturile bugetare au fost sub 32% din PIB”, a sustinut Stefan, adaugand ca „surpriza mare” este ca o astfel de mostenire a fost lasata de un guvern tehnocrat.
Viorel Stefan a spus ca „elementele de nelegalitate” din cazul gestionarii bugetului vor fi cercetate de Curtea de Conturi.
Stefan a precizat ca nu a folosit expresia „gaura bugetara. „Cu siguranta pun un mare semn de intrebare asupra profesionalismului si asupra caracterului tehnocrat al modului cum s-a facut guvernarea in 2016”, a afirmat ministrul Finantelor, acuzand ca fostul executiv a avut un „comportament politicianist”.

Adauga un comentariu