Local

Ministrul Dialogului Social nu are solutii pentru Fortus SA – FOTO, VIDEO

Publicat: 13 iul. 2012

Soarta fostului combinat de utilaj greu, actualul Fortus SA, a ramas in aer. Nici macar in prezenta ministrului delegat pentru Dialogul Social, Liviu Pop, nu a fost gasita o solutie pentru redresarea societatii aflata in insolventa. Acesta a fost ieri la Iasi pentru a se intalni cu autoritatile locale si judetene si pentru a discuta, printre altele, de situatia de la Fortus SA. Pop a purtat o serie de discutii si cu fostii si actualii angajati de la Fortus. Cum societatea are datorii de cateva milioane de lei, s-a incercat gasirea unei solutii pentru plata esalonata a datoriilor. Circa 750 de salariati vor ca Fortus sa intre in insolventa pentru a-si putea incasa salariile restante, in timp ce aproape 640 de actuali angajati ai societatii vor sa se faca un plan de reorganizare si sa se mentina activitatea la combinat. Si totusi, Pop a sustinut ca este legat de maini si de picioare pana cand raportul Corpului de Control al Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) nu va fi finalizat. Totusi, Pop a cerut o verificare atenta si asupra Casei de Insolventa „Transilvania”, care s-ar afla in stransa legatura cu Sorin Blejnar, fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). „La Fortus lucrurile sunt foarte complicate. O masura clara va fi luata abia dupa finalizarea raportului facut de Corpul de Control al AVAS. In paralel vom avea o discutie permanenta cu salariatii care si-au castigat in instanta drepturile salariale, dar si cu cei care doresc sa mentina activitatea la combinat”, a spus Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialogul Social. Practic, discutiile despre Fortus s-au invartit in jurul cozii, fara a se gasi o solutie concreta. „Sunt 749 de persoane care au de incasat circa 17-18 milioane de lei, societatea are creante de 170 de milioane de lei si un patrimoniu de 50 de milioane de lei. Trebuie sa gasim o solutie la societate”, a mai adaugat Liviu Pop.

Comentarii
  • nu are solutii sa ne primim salariile restante?va dau eu solutia:sa intre casa transilvania in insolventa si apoi in faliment, sa i se puna sechestru macar pe cladirea aia de sute de mii de euro,si sa plateasca ptr tot ce a facut pdl

  • Sa fim seriosi ce solutii sa aiba la felul cum atata sectiile din Fortus si la ce utilaje mai sunt.Directorii actuali si fosti sa taiasca ei au adus in halul acesta combinatul si inca mai se tin de scau pentru ca mai au de furat.

Adauga un comentariu