Actualitate

Ministrul Economiei a anunțat când se redeschid restaurantele!

Publicat: 15 iul. 2020
mese din restaurant
Se redeschid restaurantele în București

Ministrul Economiei a anunțat când se redeschid restaurantele! Virgil Popescu a declarat că deocamdată nu se pune problema deschiderii restaurantelor. Mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, însă acest lucru a fost amânat, iar previziunile sunt sumbre. În prezent, se poate merge doar la terasă. Din 1 iunie terasele au fost deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.

În condițiile în care în ultimele zile numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut alarmant, ministrul a spus că nu se va lua această măsură, chiar dacă este deja pregătit setul de reguli. Acesta susține că totul depinde foarte mult de evoluția pandemiei iar următoarea discuție va avea loc pe 1 august. Virgil Popescu spune însă că este posibil să fie luate măsuri suplimentare pentru închiderea teraselor după ora 10 seara.

Ministrul Economiei a anunțat când se redeschid restaurantele: Măsuri ca în vestul Europei

Întrebat dacă este posibil ca și în România să se aplice aceleași măsuri ca în vestul Europei și anume terasele să rămână deschise doar până la orele 22.00, ministrul Economiei a declarat că ”orice este posibil”.

”Este posibil orice, în funcție de evoluția cazurilor. Eu nu am o problemă cu orarul teraselor, ci am o problemă cu respectarea regulilor din terase. Dacă regulile se respectă, nu cred că este o problemă orarul teraselor”, declară Virgil Popescu.

Minsitrul Economiei a precizat că a stabilit împreună cu reprezentanții HoReCa regulile necesare deschiderii teraselor, însă în cazul restaurantelor decizia ar putea să întârzie.

„Am avut întâlniri cu industria Horeca, am pus la punct inclusiv regulile care ar trebui să fie luate în considerare și aprobate pentru deschiderea teraselor, în interior, le avem pregătite. Din păcate evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist cu privire la deschiderea în interior a restaurantelor. Evaluăm din două în două săptămâni. Evoluția cazurilor nu ne arată că este momentul unei noi relaxări.

Nelu Tătaru este circumspect: „Dacă evoluţia pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc”

Minsitrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că evoluția pandemiei de coronavirus nu permite, deocamdată, deschiderea restaurtantelor.

„Evaluăm fiecare creştere pe zi, pe săptămână, luând în calcul acea incubaţie de 14 zile. În măsura în care această evoluţie ne va permite, vom merge cu relaxări inclusiv la restaurante. Dacă evoluţia pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc”, a declarat Nelu Tătaru.

Minsitrul Sănătății a precizat  că România se află la trei săptămâni de creştere constantă a numărului de cazuri.

„Suntem la trei săptămâni în care Guvernul, Ministerul Sănătăţii, şi-au asumat această creştere, în condiţiile în care am făcut trei măsuri de relaxare şi am avut şi trei weekenduri prelungite. Suntem la trei săptămâni în care o parte din cei care şi-au dat acordul pentru deschiderea unor agenţi economici sau relaxarea unor măsuri au respectat măsurile de protecţie”, a mai spus Nelu Tătaru.

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul va prelungi starea de alertă în România cu încă 30 de zile, decizia urmând a se lua miercuri în ședința de guvern. Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă, menţionând că de la 15 iulie nu vor fi impuse restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare. Ministrul Sănătății a precizat că unele localități sau regiuni ar putea intra în carantină, menționând însă că autoizolarea va rămâne de bază.

Adauga un comentariu