National

Ministrul Economiei, acuzat de plagiat in teza sa de doctorat

Publicat: 18 aug. 2015
1
Mihai Tudose, ministrul Economiei, si-ar fi plagiat teza de doctorat obtinuta de la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” a Serviciului Roman de Informatii, unde este cadru didactic titular, conform Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie. Exista suspiciune de plagiat pentru aproximativ o treime din lucrarea de doctorat a ministrului.
Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie scrie ca lucrarea de doctorat a ministrului Economiei Mihai Tudose, cu titlul „Infrastructura critica – model si strategie manageriala”, a fost sustinuta in 2010 la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” si publicata apoi la RAO International Publishing Company. 

Citeste si  Uite doctoratul, nu e doctoratul! Lucrarea lui Oprea este analizata

„Circa 50 de pagini sunt plagiate, fie cuvant cu cuvant, fie prin reformulari minore, din alta lucrare de doctorat, sustinuta, cu un an mai devreme, de comisarul-sef Radu Andriciuc, la Academia de Politie ‘Alexandru Ioan Cuza’. Din doctoratul comisarului-sef s-au copiat inclusiv parti din concluzii, cateva anexe si chiar o sectiune din bibliografie„, potrivit Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie. 
CRJI il citeaza pe Andriciuc spunand urmatoarele: „Domnul Tudose m-a contactat si i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfa. Era 2008 si aveam niste probleme financiare, va aduceti aminte ce au patit bugetarii, plus ca fiul meu dadea Bacalaureatul. A fost vorba de cateva mii de euro”. 

Citeste si  Alina Gorghiu, suspectata de PLAGIAT

Potrivit CRJI, „la inceputul si la sfarsitul volumului au semnat cuvinte laudative adjunctul sefului SRI, Florian Coldea, respectiv seful din acea vreme al institutiei, George Maior. ‘Nivelul teoretico-aplicativ ridicat, bazat pe o buna cunoastere si un studiu aprofundat al problematicii, sistematizarea eficienta a ideilor, in mod special gradul ridicat de adecvare si consistenta al sugestiilor privind managementul acestei categorii de infrastructuri reprezinta argumente solide pentru considerarea lucrarii drept un document de referinta in domeniu’, a scris Coldea”. 
Adauga un comentariu